Antena 3 CNN Actualitate Liviu Pop: În scandalul pe Codul Silvic nu trebuie incluse "serviciile", ci persoane. Hellvig are informaţii, dar NU din calitatea de şef al SRI

Liviu Pop: În scandalul pe Codul Silvic nu trebuie incluse "serviciile", ci persoane. Hellvig are informaţii, dar NU din calitatea de şef al SRI

Liviu Pop: În scandalul pe Codul Silvic nu trebuie incluse "serviciile", ci persoane. Hellvig are informaţii, dar NU din calitatea de şef al SRI
14 Mai 2015   •   19:41

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a afirmat, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", că în scandalul pe Codul Silvic apărut între Guvern şi Preşedinţie nu trebuie incluse "serviciile", ci persoane, făcând referire în mod direct la şeful SRI, Eduard Hellvig.

"Nu ştiu de ce domnul Iohannis a introdus în această ecuaţie SRI-ul. Poate să îl introducă pe fostul secretar al PNL, domnul Hellvig, care avea toate informaţiile din interiorul PNL, cine dintre parlamentarii PNL-ului face sau nu front cu firma respectivă", a afirmat Liviu Pop, la Antena 3.

"Eduard Hellvig are informaţii, dar nu din calitatea domniei sale de şef al SRI, ci pentru că a fost secretar general al PNL în momenul în care se făcea acest Cod Silvic", a completat ministrul Liviu Pop.

Pop a subliniat că proiectul pentru acest nou Cod Silvic a fost făcut de fostul ministru din partea PNL, Lucia Varga, şi susţinut de USL, la acea vreme, deci, inclusiv de parlamentarii PNL.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, parlamentarul PNL Lucia Varga l-a contrazis pe Liviu Pop, arătând că acest Cod Silvic nu este cel alcătuit pe vremea când era ministru al Mediului.

"Codul Silvic iniţiat de mine cuprindea măsuri pentru reducerea tăierilor ilegale. Măsuri eliminate în totalitate de PSD", a spus Lucia Varga.

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis.


Drept urmare, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut directorului SRI să facă verificări şi spune că premierul trebuie să răspundă în caz că acuzaţiile nu se confirmă.

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer a ameninţat Guvernul cu procese dacă va fi adoptat Codul silvic în forma actuală. Compania i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care spune că documentul încalcă normele europene privind competiţia.


Citeşte şi:

România, sub asediu. Străinii au devenit stăpâni pe o treime din pământurile noastre

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close