Antena 3 CNN Actualitate Locale 20 de medici și 14 pacienţi din spitalele din Iași, confirmați cu coronavirus

20 de medici și 14 pacienţi din spitalele din Iași, confirmați cu coronavirus

Douăzeci de cadre medicale de la două spitale din Iaşi şi 14 pacienţi internaţi în aceleași unități au fost confirmați cu noul coronavirus.

20 de medici și 14 pacienţi din spitalele din Iași, confirmați cu coronavirus
Sursa foto: hepta
08 Mai 2020   •   17:39

Potrivit DSP Iaşi, la spitalul I.C. Parhon din Iaşi au fost depistate cu noul coronavirus 11 cadre medicale, cele mai multe, respectiv şapte, lucrând la secţia de Nefrologie. De asemenea, testările au confirmat prezenţa virusului şi la opt pacienţi internaţi în acelaşi spital.

Reprezentanţii DSP Iaşi afirmă că la spitalul I.C. Parhon a fost demarată marţi o anchetă epidemiologică, imediat după ce au apărut primele cazuri de coronavirus, fiind efectuate în total 83 de recoltări.

Şi la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, DSP efectuează o anchetă epidemiologică, după ce au fost confirmate pozitiv patru asistente medicale şi cinci infirmiere de la secţia de Ortopedie. Tot aici, şase pacienţi internaţi la această secţie au fost depistaţi cu COVID-19.

Reprezentanţii spitalului afirmă că sursa îmbolnăvirilor ar fi fost o pacientă din Botoşani, care a necesitat o operaţie de urgenţă. Din cei şase pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, trei sunt din judeţul Botoşani.

×
Subiecte în articol: coronavirus Iași
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close