Antena 3 CNN Actualitate Locale Ei sunt vandalii prinși în timp ce scrijeleau monumente din Cetatea Sarmizegetusa Regia

Ei sunt vandalii prinși în timp ce scrijeleau monumente din Cetatea Sarmizegetusa Regia

Trei bărbaţi din Tadjikistan au fost prinşi în timp ce scrijeleau monumente din cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din judeţul Hunedoara.

Ei sunt vandalii prinși în timp ce scrijeleau monumente din Cetatea Sarmizegetusa Regia
Sursa foto: Jandarmeria Română
de Mia Lungu    |    04 Sep 2023   •   12:32

Trei bărbați de naționalitate tadjică, cu vârste cuprinse între 31 și 35 de ani, sunt acuzați că au scrijelit însemne în incinta cetății dacice Sarmisegetuza Regia. Polițiștii din Hunedoara au deschis un dosar penal.

Potrivit IPJ Hunedoara, polițiștii au fost sisezați duminică de jandarmii Postului Montan Grădiște cu privire la faptul că aceștia au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică, bănuiți că ar fi scrijelit diferite însemne, în incinta cetății dacice Sarmisegetuza Regia. 

Polițiștii deplasați la fața locului i-au identificat pe cei trei bărbați și au stabilit că aceștia, angajați ai unei societăți comerciale din Deva, în timp ce se aflau în incinta cetății dacice, au zgâriat trei pietre.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cei trei bărbați au declarat faptul că se aflau în zonă ca turiști și nu au știut că nu au voie să graveze pietrele respective.

Polițiștii au întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările continuând în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptelor și a stabilirii prejudiciului.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close