Antena 3 CNN Actualitate Locale Adelina, o mamă eroină. A adoptat un copil bolnav din ziar și l-a ajutat să se facă bine! Băiatul avea un jurnal în care a făcut o mărturiusire cutremurătoare: ”Lumea te roagă să...”

Adelina, o mamă eroină. A adoptat un copil bolnav din ziar și l-a ajutat să se facă bine! Băiatul avea un jurnal în care a făcut o mărturiusire cutremurătoare: ”Lumea te roagă să...”

Adelina, o mamă eroină. A adoptat un copil bolnav din ziar și l-a ajutat să se facă bine! Băiatul avea un jurnal în care a făcut o mărturiusire cutremurătoare: ”Lumea te roagă să...”
06 Iun 2018   •   17:19

La numai 24 de ani Adelina a văzut o poză a unui băiețel blond într-un ziar pe prima pagină în care scria că micuțul are nevoie de o operație la Cluj, iar în acel moment a știut că Cristi va fi copilul ei. Cristi avea doi ani și un pic și suferea de o malformație cardiacă foarte gravă, care nu se putea vindeca. Adelina l-a dus pe micuț la Cluj pentru operație, unde părinții ei i-au fost alături și o așteptau chiar în față spitalului. Apoi a urmat cea mai frumoasă perioadă din viața Adelinei, în care a avut șansa să îl vadă pe Cristi crescând și bucurându-se de viață. El i-a fost un prieten înainte de orice,  o consola și îi făcea viața mai frumoasă. Cei doi  se creșteau unul pe altul practic, își trimiteau mesaje și iși pregatieau mesa unul altuia.  

Cristi a știut dintodeauna că era adoptat pentru că era destul de mare și putea conștientiza evenimentul. Vara anului 2014 a fost cea mai frumoasă din viața lui, la vârstă de 13 ani, atunci când a cunoscut-o și pe prima lui iubire, pe Ioana despre care scria în mod constant într-un jurnal. 

Adelina s-a rugat până în ultimul moment la o minune însă aceasta nu a mai venit. Cristi obosea mai mult decât de obicei, iar în urma unui control la cardiolog, medicul i-a spus: „e sfârșitul”. La o săptămâna, sfârșitul chiar a venit iar Adelina era furioasă, speriată și vedea cum îi moare copilul. Cristi a scris ultima dată în jurnal pe 28 august 2014: „30 de secunde până în rai și lumea te roagă să mai stai”. 

La puțină vreme după ce Cristi a plecat în ceruri, intr-o noapte de Crăciun mama Adelinei se stinge și ea din viață. Rămasă singură fata refuză să se lase copleșită de tristețe și cu o putere uimitoare conștientizează misunea pe care o are în viață: aceea de a ajuta. Destinul i-l scoate în față pe Andrei, un băiețel aflat într-o situație medicală similară cu cea a lui Cristi, iar Adelina devine din nou mamă adoptivă. Băiețelul se afla în același loc unde îl găsise pe Cristi cu 11 ani în urmă și suferea de aceiași malformație. A trebuit să se întoarcă în secția în care nu mai călcase de atunci, moment în care a realizat că despre asta este vorba: despre ceea ce poți să faci cât ești în viață. O investigație medicală făcută în Italia aduce vești nesperate: Adelina află că există o posibilitate extrem de rară în astfel de situiatii de a îi salvă viața micuțului. Operație reușește iar Andrei se întoarce în țară un băiețel sănătos.

Acum Adelina îi oferă zilnic iubire, și se bucra la o a două șansa de a fi mamă.  
  
  
  
  
  
  

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close