Antena 3 CNN Actualitate Locale Adolescent grav rănit la schi, pe Muntele Mic. A fost dus la spital cu elicopterul SMURD

Adolescent grav rănit la schi, pe Muntele Mic. A fost dus la spital cu elicopterul SMURD

O ieșire pe pârtie împreună cu familia s-a sfârșit la spital pentru un adolescent de 16 ani din Timișoara. În timp ce schia, băiatul a căzut și s-a rănit grav la cap. S-a întâmplat pe Muntele Mic din Retezat.

de Andreea Gelatu    |    Ovidiu Stan    |    14 Ian 2024   •   09:49

În urma incidentului, salvamontiștii au cerut intervenția elicopterului SMURD pentru a-l duce pe adolescent la spital.

Tot pe Muntele Mic, un grup de elevi, împreună cu profesoara lor, s-au rătăcit.

Zeci de turiști, răniți pe pârtiile de schi. Cei mai mulți au ajuns la spital

Au fost incidente în mai multe stațiuni montane. Zeci de turiști s-au rănit pe pârtiile de schi și au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Cei mai mulți aju ajuns la spital.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 33 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe apeluri, nouă la număr, au fost primite de Salvamont Municipiul Brașov. Alte șase apeluri au fost de la Salvamont Sinaia, iar patru apeluri au fost pentru Salvamont Voineasa. 

Salvamont Caraș-Severin Muntele Mic și Salvamont Gorj a avut câte trei apeluri, iar salvamontiști din Lupeni și Borșa au primiți câte două solicitări de ajutor, în timp ce câte un apel a fost primit la Serviciile Salvamont Bihor, Maramureș, Hunedoara și Satu Mare.

De la accidentări pe pârtie în timp ce practicau sporturi de iarnă până la alunecări pe trasee de creastă și epuizare, în fiecare caz în parte au fost acordate măsuri de prin ajutor și aducere în siguranță.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close