Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă hidrologică! Pericol de inundații în trei judeţe din ţară | Ce zone sunt vizate

Alertă hidrologică! Pericol de inundații în trei judeţe din ţară | Ce zone sunt vizate

Hidrologii avertizează că sunt aşteptate viituri rapide pe râurile mici din trei judeţe din ţară. Specialiștii au emis cod galben de inundații. Ce zone sunt vizate.

Alertă hidrologică! Pericol de inundații în trei judeţe din ţară | Ce zone sunt vizate
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    30 Mai 2023   •   17:47

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție”, au avertizat hidrologii.

Pericol este pe râurile din bazinele hidrografice Mureș, afluenții aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia, amonte S.H. Gelmar, în județele Alba, Hunedoara și Sibiu.

Citeşte şi: Cod portocaliu de viituri în cinci județe din ţară. Până când este valabilă atenţionarea meteo ANM

Avertizarea este în vigoare marți, până la miezul nopții.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Mureș, „afluenţii de stânga aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia - amonte S.H. Gelmar”.

Circulația bacurilor de la Galați, afectată de creșterea apelor Dunării

Circulația bacurilor între malurile gălățean și tulcean este afectată de creșterea apelor Dunării. Navele vor fi oprite la mal pentru a permite specialiștilor să mute pasarelele pe care se face accesul mașinilor și oamenilor.

Reprezentanții companiei Navrom care efectuează transportul de oameni și mașini între punctele de trecere bac din orașul Galați și din județul Tulcea anunță suspendarea traversărilor Dunării. Măsura va fi în vigoare miercuri, timp de șase ore. În perioada în care cursele vor fi suspendate, specialiștii vor adapta pasarelele la noul nivel al Dunării.

„Pe data de 31.05.2023, începând cu ora 9.00, se efectuează manevrele de mutare a pasarelelor pe poziția ape mari, (având în vedere creșterea accelerata a cotelor Dunarii). Dacă totul decurge normal, cursele se vor relua începând cu ora 15.00”, au anunțat reprezentanții companiei gălățene.

Nivelul măsurat al apei pe Dunare la Galați indică o creștere cu 10 centimetri în ultimele 24 de ore. De asemenea, în următoarele zile, nivelul va continua să crească, au precizat specialiștii.

×
Subiecte în articol: pericol inundaţii Alba Hunedoara Sibiu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close