Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat de 41 de ani din Sibiu a murit din cauza rujeolei. S-a tratat la domiciliu, iar când a ajuns la spital a refuzat administrarea de oxigen

Un bărbat de 41 de ani din Sibiu a murit din cauza rujeolei. S-a tratat la domiciliu, iar când a ajuns la spital a refuzat administrarea de oxigen

Un bărbat de 41 de ani din Sibiu, care prezenta comorbidități severe, a murit din cauza rujeolei, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Un bărbat de 41 de ani din Sibiu a murit din cauza rujeolei. S-a tratat la domiciliu, iar când a ajuns la spital a refuzat administrarea de oxigen
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   17:30

Potrivit unui comunicat al DSP Sibiu, este vorba de un bărbat de 41 de ani, din Vurpăr, internat în 5 aprilie, prin UPU, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată.

"Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic și s-a tratat fără recomandare, la domiciliu", se arată în comunicat.

La scurt timp după internarea în spital, se constată apariția unei erupții cutanate, se suspicionează o boală eruptivă și se solicită un consult de specialitate, la Boli Infecțioase.

"În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficiență respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secția de Boli infecțioase a SCJU Sibiu. În după amiaza aceleiași zile, familia solicită însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul", transmite DSP Sibiu.

Conform sursei citate, pacientul era contact familial de rujeolă.

Acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat și tratat, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, pacientul prezenta comorbidități severe – Cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală, obezitate morbidă.

Nu se cunoaște statusul vaccinal al pacientului.

×
Subiecte în articol: rujeola Sibiu spital
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close