Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Suceava a vrut să își vândă mașina mai scump, a organizat o tombolă, dar s-a ales cu amendă și dosar penal

Un bărbat din Suceava a vrut să își vândă mașina mai scump, a organizat o tombolă, dar s-a ales cu amendă și dosar penal

Un bărbat din Suceava a organizat o tombolă pe o reţea de socializare, în speranţa că va obţine mai mulţi bani pe o maşină pe care intenţiona să o vândă. Nu a ştiut însă că gestul său este ilegal şi că o să se aleagă cu amendă și dosar penal.

Un bărbat din Suceava a vrut să își vândă mașina mai scump, a organizat o tombolă, dar s-a ales cu amendă și dosar penal
Sursa foto: Pexels
de Andreea Ştefan    |    03 Aug 2022   •   10:28

Bărbatul din Suceava s-a gândit că face o afacere foarte bună, pentru că era vorba despre o mașină destul de veche, Honda Civic din 1994.

Acesta a organizat o tombolă pe Facebook, astfel încât să câștige cât mai mulți bani.

A pus la bătaie 300 de bilete a câte 50 de lei fiecare.

Ar fi câștigat aproximativ 3.000 de euro, dar nu a apucat să vândă mai mult de 13 bilete, pentru că au intrat pe fir inspectorii care se ocupă de Oficiul Jocurilor de Noroc.

Bărbatul nu a știut că în momentul în care dorești să organizezi astfel de jocuri de noroc ai nevoie de autorizări, așa că s-a ales cu un dosar penal, fiind trimis pe mâna procurorilor și apoi în instanță, sub acuzația de desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc.

Judecătoria Suceava l-a găsit vinovat pe bărbat și i-a dat o amendă în valoare de 3.600 de lei, i-a confiscat banii câștigați din vânzarea biletelor de tombolă și i-a confiscat și mașina pusă la bătaie la concurs.

Suceveanul a făcut apel apoi la sentința judecătoriei, dar cum justiția lucrează foarte greu în România, până la finalizarea procesului fapta pentru care a fost trimis în judecată s-a prescris.

Așadar, suceveanul va trebui acum să plătească o sumă de aproximativ 23.000 de lei.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close