Antena 3 CNN Actualitate Locale O bătrână din Bacău a fost sedată şi legată de pat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău

O bătrână din Bacău a fost sedată şi legată de pat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău

Acuzații extrem de grave la adresa medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Rudele unei bătrâne spun că aceasta a fost sedată și legată de pat fără că ei să fie anunțați. Mai mult, familia spune că a internat-o pe femeie din cauza anemiei și au aflat cu stupoare că a fost mutată la Psihiatrie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2023   •   09:15

Fiica și ginerele bătrânei spun că au mers la spital pentru că femeia avea anemie. Inițial fusese internată la secția de interne, dar a fost transferată la psihiatrie.

Mai mult, susțin că starea vârstnicei este mult mai rea față de momentul în care a fost internată.

"Arată ca o legumă, tremură, vorbește sub influența sedativelor care i-au fost făcute", a declarat ginerele bătrânei.

"M-au legat cu un pansament, și mi-au zis să nu fac gălăgie", a declarat bătrâna.

Citeşte şi: Scandalul dispozitivelor de la cadavre continuă: Doi medici și un fost manager de spital, acuzați că l-au ajutat pe Tesloianu

"Avem procedura de a imobiliza mâna pacienților care trebuie să primească un plan de tratament pentru a evita smulgerea branulei", a declarat doctorul care o îngrijea pe bătrână.

Rudele bătrânei spun că nu au fost anunțate de medici.

"Au dus-o la psihiatrie pe motivul să o liniștească până luni, iar apoi să-i facă înapoi transferul în secția de interne și să continue tratamentul", a mai declarat ginerele. 

Spitalul neagă însă acuzațiile.

"Rudele pacientei care erau notate pe foaia de observație ca fiind desemnate să primească informații despre pacient, au fost informate pentru că aceste rude sunt sau cel puțin una dintre ele este chiar salariat a spitalului nostru", a declarat medicul.

Reprezentanții spitalului spun însă că femeia era extrem de agitată și de aceea a fost nevoie de această măsură.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close