Antena 3 CNN Actualitate Locale Bill Gates de România a murit la doar 44 de ani. Cristian Gafton era un geniu al informaticii

Bill Gates de România a murit la doar 44 de ani. Cristian Gafton era un geniu al informaticii

Bill Gates de România a murit la doar 44 de ani. Cristian Gafton era un geniu al informaticii
28 Dec 2018   •   16:57

Un geniu al informaticii, născut și educat la Iași, a murit zilele trecute în SUA. Cristian Gafton a fost înmormântat astăzi la Cimitirul „Memorial Park“ din Alta Mesa, Palo Alto, scrie ReporterIs.

Bill Gates al românilor

Cristian Gafton s-a născut la Iași, pe 20 aprilie 1974, și a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Al. l. Cuza“ în 1997.

Pasionat de informatică încă din liceu, Gafton a intrat în contact cu Red Hat încă din timpul școlii, când folosea produsele acestei firme pentru a conecta lumea la Internet.

După terminarea facultății, a plecat în SUA, unde a lucrat la Red Hat timp de opt ani, ajungând președintele departamentului Dezvoltare

Din 2009, a trecut la Amazon, unde a ocupat ultima dată funcția de „Principal Software Engineer“.

Într-un articol din Libertatea, din 2002, Cristian Gafton era considerat „un al doilea Bill Gates, (….) cu o avere de ordinul milioanelor de dolari, românul îi învață pe informaticienii americani cum să-și dezvolte mai ușor proiectele și afacerile. El militează, cu deosebit succes, pentru a impune conceptul de , o dezvoltare a colaborării între firme și informaticieni, concept ce se bazează pe folosirea mai rapidă a descoperirilor și inovațiilor din domeniu. Peste ocean, românul este considerat un adevărat geniu“.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close