Antena 3 CNN Actualitate Locale Uluitor, capcane din cuie sudate au fost puse pe mai multe drumuri montane din Mureş

Uluitor, capcane din cuie sudate au fost puse pe mai multe drumuri montane din Mureş

Situație uluitoare pe drumurile montane din Mureș, acolo unde au fost puse capcane cu anumite cuie pentru mașini. Mulți dintre șoferii care au pătruns pe drumurile forestiere s-au ales cu cauciucurile sparte.

Uluitor, capcane din cuie sudate au fost puse pe mai multe drumuri montane din Mureş
de Alexandra Dima    |    05 Iul 2022   •   17:13

Serviciul Salvamont Mureş a avertizat, marţi, că mai mulţi turişti au semnalat apariţia unor capcane pentru spargerea cauciucurilor maşinilor şi bicicletelor pe o serie de trasee turistice din Parcul Naţional Călimani, acestea fiind puse de persoane care nu au fost identificate deocamdată.

„În acest weekend mai mulţi turişti au semnalat pentru echipa de permanenţă Salvamont din punctul de lucru Lunca Bradului că pe Valea Ilvei (drumul forestier de acces către şaua Negoiu) cauciucurile maşinilor au fost sparte de capcane special puse în zona respectivă”, a postat Serviciul Salvamont Mureş pe Facebook.

Covaci Zoltan Robert, Şeful Serviciului Județean de Salvamont Mureș, a oferit în direct la Antena 3 mai multe informații în legătură cu această situaţie semnalată atât de Ocolului Silvic cât și de Primăria Lunca Bradului, în zona care se află acest drum forestier. 

"Aș menționa că nu este un traseu turistic pedestru unde au fost expuse aceste cuie și este un drum forestier care face accesul mașinilor către Parcul Național Căliman. Deci fiecare persoane nu parcurge cele 15 kilometri de drum ferestrier pe jos, ci este o deplasare cu mașina și ajungi la o parcare. Din păcate foarte mulți turiști când au revenit din tura din Parcul Național Căliman au găsit roțile dezumflate.", a explicat Covaci Zoltan Robert.

El a mai precizat că la sfârșitul acestei săptămâni au fost semnalate 4 astfel de cazuri de mașini avariate în acest mod, nu doar în Mureş ci şi în alte zone montae din România.

 

×
Subiecte în articol: mures
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close