Antena 3 CNN Actualitate Locale Caz revoltător în Iaşi! Bărbat cu deficienţe mintale, ţinut de familie în condiții inumane

Caz revoltător în Iaşi! Bărbat cu deficienţe mintale, ţinut de familie în condiții inumane

Caz revoltător în Iaşi! Bărbat cu deficienţe mintale, ţinut de familie în condiții inumane
Sursa foto: foto: Facebook/ Politia Romana
19 Feb 2018   •   22:53

Un bărbat cu deficienţe mintale şi cu un handicap fizic a fost filmat stând într-un coteţ improvizat, unde era ţinut de familie. Imaginile au ajuns pe internet, astfel că asistenţii sociali s-au autosesizat şi l-au preluat pe bărbat pentru a-l duce într-un centru social.

"Ne-am sesizat după apariţia în spaţiul public a unor informaţii legate de acest caz. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Iaşi, împreună cu Poliţia, asistentul social din comuna Schitu Duca şi cu primarul din localitate au mers acolo şi au decis internarea lui Mircea I. în centrul de la Budăi. El s-a născut cu o deficienţă mintală şi este încadrat cu grad de handicap, după ce a suferit amputaţii la ambele picioare", a declarat, luni, Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Potrivit acestuia, bărbatul primeşte lunar o pensie de invaliditate în valoare de 1.200 de lei şi beneficiază de asistent personal, post pe care l-ar ocupa fratele bărbatului.

La rândul lor, poliţiştii ieşeni verifică dacă legea a fost încălcată.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close