Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce amendă a primit un bărbat prins la cules de trufe negre, în Bacău

Ce amendă a primit un bărbat prins la cules de trufe negre, în Bacău

Un bărbat a fost amendat de jandarmii din Bacău după ce a fost prins la cules de trufe negre folosind patru câini special antrenați pentru căutare.

Ce amendă a primit un bărbat prins la cules de trufe negre, în Bacău
Sursa foto: Captură video Mediafax
de Claudia Popovici    |    13 Iun 2023   •   16:36

Incidentul a avut loc în pădurea din zona localității Soci, comuna Pâncești, acolo unde jandarmii și reprezentanții Ocolului Silvic Bacău au depistat, un bărbat care recolta trufe negre folosindu-se de patru câini antrenați pentru căutare.

Asupra lui a fost găsită cantitatea de 4 kg de trufe negre, care a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Bacău.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Conform articolului 17, litera c, din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, este interzisă "recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului și/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii”, arată jandarmii.

Citeşte şi: Culegători ilegali de trufe, cu șase câini de urmă, prinși de Poliție, în Neamț

Astfel, bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu deținea autorizație eliberată de Ocolul Silvic Bacău, care asigură administrarea pădurii în care a fost depistat.

×
Subiecte în articol: Bacău trufe negre barbat amendat
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close