Antena 3 CNN Actualitate Locale Corupţia în sistemul sanitar, combătută cu vorbe de duh la Spitalul Județean din Botoșani. Citate antişpagă, pe fiecare secţie

Corupţia în sistemul sanitar, combătută cu vorbe de duh la Spitalul Județean din Botoșani. Citate antişpagă, pe fiecare secţie

Șpaga în sistemul sanitar va fi combătută, la Spitalul Județean din Botoșani, cu vorbe de duh. Mai precis, la intrarea în fiecare secție va fi amplasată o plachetă cu un citat dintr-o declarație a neurochirugului Leon Dănăilă.

Corupţia în sistemul sanitar, combătută cu vorbe de duh la Spitalul Județean din Botoșani. Citate antişpagă, pe fiecare secţie
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
de Cătălin Onofrei    |    14 Sep 2023   •   08:33

Cazul Alexandrei Ivanov, mama de 25 de ani care a murit la Maternitatea Botoșani după o noapte de chin, implorând ajutorul medicilor, a stârnit o revoltă fără precedent în rândul societății, la adresa sistemului medical, în special la Botoșani.

În timp ce Ancheta Poliției și a Colegiului Medicilor se află în desfășurare, autoritățile județene, cele în subordinea cărora se află Spitalul Județean și implicit Maternitatea, se întrec, în ultima săptămână, în măsuri pentru îmbunătățirea relației dintre pacienți și personalul medical. Ultima dintre măsuri se leagă de combaterea mituirii personalului medical de către pacienți, pentru a primi o atenție sporită.

Reprezentanții Consiliului Județean au venit cu inițiativa ca pe fiecare secție a Spitalului Județean "Mavromati" să fie montate plăcuțe cu un citat dintr-o discuție, la o emisiune TV, a celebrului neurochirurg de origine botoșăneană Leon Dănăilă. Mai precis acesta a explicat că a evitat să primească bani sau atenții de la pacienți. "Eu am evitat toată viața. Nu vreau nici să fiu sclavul celor bogați, nici să se creadă că jefuiesc săracii", a spus acesta.

Acestă afirmație a deveni motto-ul spitalului și va a fost amplasat la intrarea în fiecare secție. Șefii de la Consiliul Județean spun că această propunere s-a născut în urma discuțiilor cu cetățenii.

"În urma solicitărilor societății civile, am avut o discuție cu managerul spitalului Monica Adăscăliței și la intrarea în fiecare secție va fi afișat motto-ul marelui medic neurochirurg de origine botoșăneană Leon Dănăilă", a precizat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșan

Incapand de astazi la intrarea in fiecare sectie dar şi intrarile principale ale spitalului judeţean Mavromati, au fost amplasate aceste citate.

Medicii şef de secţie spun ca acest citat este unul care inspiră însă trebuie să vii de acasă cu această inspiratie. Alţii au deja puse citatele lor anti şpagă pe secţii. 

Pacienţii şi aparţinătorii sunt şi ei încântaţi de acest citat al neurologului Dănăilă.

×
Subiecte în articol: Botoșani Spitalul Judeţean Botoșani
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close