Antena 3 CNN Actualitate Locale Copiii orfani sau abandonaţi dintr-o localitate din Botoșani, ajutați să crească frumos la centrul ”Speranța”

Copiii orfani sau abandonaţi dintr-o localitate din Botoșani, ajutați să crească frumos la centrul ”Speranța”

Copiii orfani sau abandonaţi dintr-o localitate din Botoșani, ajutați să crească frumos la centrul ”Speranța”
27 Mar 2016   •   15:21

Un preot împreună cu o profesoară dintr-o comună din Botoşani au înfiinţat un centru, unde ajută zilnic zeci de copii nevoiaşi să meargă mai departe. Copii orfani sau abandonaţi vin aici să îşi facă temele şi să se hrăneasca, după ce termină orele de la şcoală.

Imediat cum termină școala, cei 20 de copii din localitatea Vorona vin la centrul "Speranta" să își facă temele, să se joace și să mănânce.

Parintele Adrian Mocanu, împreuna cu o profesoara, se ocupa de fiecare copil în parte. Ii ajută la teme, dar le dau și sfaturi de viață și îi motivează să lupte pentru visele lor.

Pentru ei, centrul "Speranța" este locul în care li se dă şansa unui viitor. Cei mai multi nu ii mai au pe parinti langa ei. Fie au plecat in strainatate, si i-au abandonat, fie au murit.

In localitatea Vorona din Botoșani peste 200 de copii au ambii părinti plecați in străinătate. Centrul a fost finanțat prin fonduri europene. Pentru că din ce in ce mai multi copii își doresc să vina la "Speranta", preotul Adrian Mocanu face demersuri pentru ca numărul de locuri să fie suplimentat.

 

×
Parteneri
Angajaţii Guvernului au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii
x close