Antena 3 CNN Actualitate Locale Icoana Maicii Domnului, plimbată cu un SUV prin Focșani pentru a combate pandemia de coronavirus

Icoana Maicii Domnului, plimbată cu un SUV prin Focșani pentru a combate pandemia de coronavirus

Coronavirusul a fost combătut la Focşani cu o procesiune religioasă. O icoană făcătoare de minuni a fost plimbată cu maşina pe străzi .Acţiunea a fost aprobată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei care a mai organizat în trecut, astfel de procesiuni. 

Icoana Maicii Domnului, plimbată cu un SUV prin Focșani pentru a combate pandemia de coronavirus
22 Mar 2020   •   09:14

Autorităţile religioase consideră că România se află într-o perioadă de încercare cauzată de virusul chinezesc care se manifestă agresiv şi la noi.

Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Dălhăuţi a fost scoasă sâmbătă din biserică şi plimbată cu maşinile pe străzi. Acţiunea a avut loc cu aprobarea Arhiepiscopiui Buzăului şi Vrancei, care a mai organizat astfel de procesiuni în vremuri dificile, de secetă sau alte calamităţi, autorităţile religioase considerând că România se află într-o perioadă de încercare cauzată de virusul chinezesc care se manifestă agresiv şi la noi. 

Icoana Maicii Domnului a fost instalată într-o maşină de teren, având ca antemergător o altă maşină din care răsuna, la volum tare, muzică religioasă. În maşina cu boxele audio se afla un bărbat cu un steag tricolor. Micul convoi s-a oprit pentru foarte scurt timp la bisericile aflate pe parcursul traseului, unde oamenii au întâmpinat icoana cu flori, vehiculele urmând să ajungă până la Adjud şi retur, la Nehoiu, în judeţul Buzău.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close