Antena 3 CNN Actualitate Locale Premieră în transportul din Bucureşti | Cum funcţionează sistemul "Kiss and Ride"

Premieră în transportul din Bucureşti | Cum funcţionează sistemul "Kiss and Ride"

Primele sisteme "Kiss and Ride" au fost montate la o şcoală din Sectorul şase al Capitalei, iar aceste metode de îmbarcare şi debarcare sunt adaptate după modelul din străinătate.

Premieră în transportul din Bucureşti | Cum funcţionează sistemul "Kiss and Ride"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Radu Tiliță    |    09 Ian 2023   •   08:48

Cel puţin în teorie, prin intermediul lor, viaţa părinţilor care îşi duc copiii la şcoală ar putea deveni mult mai uşoară.

Părinţii vin, opresc în faţa şcolii pe o bandă dedicată special pentru această activitate, rămân 10, 15 secunde până coboară copiii şi mai apoi merg mai depate. În tot acest timp, autoturismele care nu au legătură cu şcoala merg în continuare şi circulaţia nu se blochează.

Este un experiment la nivelul Sectorului şase, însă această iniţiativă s-ar putea aplica şi la alte şcoli.

Totuşi, trebuie să menţionăm faptul că această variantă vine şi cu mai multe modificări de sensuri pe străzile adiacente. Astfel, în momentul în care vor fi aplicate la nivelul sectorului astfel de modele, trebuie să fiţi foarte atenţi când sensul de mers se schimbă.

Au fost şi câteva persoane în această dimineaţă care au primit avertismente pentru că au venit pe interzis, însă, în sine, modelul funcţionează.

Un astfel de sistem mai găsiţi în Capitală şi în Sectorul doi, iar primarul Radu Mihai ne spunea foarte clar că şi el şi-ar dori să aplice această variantă la cât mai multe şcoli.

×
Subiecte în articol: kiss and ride București
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close