Antena 3 CNN Actualitate Locale Suma uriașă pe care un curier și-a băgat-o în buzunar din banii clienților, în Buzău

Suma uriașă pe care un curier și-a băgat-o în buzunar din banii clienților, în Buzău

Un curier din Buzău și-a băgat în buzunar zeci de mii de lei, din încasările coletelor. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Suma uriașă pe care un curier și-a băgat-o în buzunar din banii clienților, în Buzău
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    15 Noi 2023   •   23:17

77.000 de lei este suma pe care un curier din Buzău, în vârstă de 29 de ani, și-a însușit-o din contravaloarea a 42 de pachete livrate. Acum, acesta se află sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de delapidare.

Mai exact, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, bărbatul și-a însușit 77.700 de lei din încasările ramburs ca urmare a livrării coletelor firmei de curierat la care era angajat.

Citește și: Țeapa luată de un român, după ce a făcut cumpărături online. Bărbatul a fost șocat de ce a găsit în colet

Conform cercetărilor, "în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de curier, având inclusiv atribuţii specifice unui gestionar, şi-ar fi însuşit sume de bani colectate de la clienţi, reprezentând contravaloarea a 42 de colete pe care acesta le-a livrat destinatarilor”, a transmis Inspectoratul Poliției Județene Buzău.

Acum, curierul este reținut pentru 24 de ore, procurorii stabilind ca cercetarea bărbatului să se facă în continuare sub control judiciar.

Bărbatul trebuie să predea banii la finalul zilei în contul beneficiarului contractant. El a mascat întreaga activitate prin înregistrarea livrărilor ca reprogramate la cererea beneficiarilor, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: curier Buzau
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close