Antena 3 CNN Actualitate Locale Declarația vecinului care a filmat scenele cu bătrâna terorizată de fiică: „Poliţia se uita peste poartă, a intrat după ce a deschis o nepoată“

Declarația vecinului care a filmat scenele cu bătrâna terorizată de fiică: „Poliţia se uita peste poartă, a intrat după ce a deschis o nepoată“

Coşmarul unei bătrâne dintr-o comună din judeţul Vâlcea a luat sfârşit după ce un vecin a filmat scenele terifiante de care avea parte din cauza fiicei sale. Petru Puiu este vecinul care a filmat în gospodăria „ororilor” ce s-a întâmplat în ziua de Paşte, pe 19 aprilie.

Declarația vecinului care a filmat scenele cu bătrâna terorizată de fiică: „Poliţia se uita peste poartă, a intrat după ce a deschis o nepoată“
Sursa foto: Capturi video Adevărul.ro
25 Mai 2020   •   13:41

„Era ziua sfântă de Paşte. Şi eu şi vecinul victimei ne uitam peste poartă, cu o altă vecină de aici, din zonă. Şi nu puteam să filmez, că era o distanţă relativ mare. Mi-era că nu o să iasă imaginea clară. După aceea, m-am strecurat prin spatele curţii unui vecin şi am reuşit, printr-o crăpătură de gard, să filmez acele şapte minute de exploatare... Probabil că aş mai fi filmat, dar m-a apelat cineva pe Facebook, s-a auzit telefonul, m-a văzut şi am întrerupt filmarea”, a declarat vecinul pentru Adevărul.

Întrebat de ce nu a intervenit, bărbatul în vârstă de 70 de ani, a explicat că nu avea cum, pentru că poarta era încuiată. Petru Puiu a recunoscut şi că, dacă ar fi intervenit, din nou nu ar fi avut probe ca să demonstreze că ce reclamă vecinii de atâtea luni este adevărat, iar agresoarea ar fi reuşit, ca de fiecare dată, să convingă autorităţile că altul este adevărul.  

„Erau trei persoane care se uitau peste poartă la ce se întâmpla în curte: cum bătea şi cum lovea... Şi am spus – totuşi, trebuie să-mi iau inima în dinţi şi să filmăm, ca să se vadă, să vadă şi Poliţia ce se întâmplă. Şi întâmplător a venit şi Poliţia după aceea. (...) Nici Poliţia nu a reuşit să intre... Şi ea bătea întruna“, a adăugat vecinul.

Din primele informații, se pare că poliţia a fost chemată de unul dintre martori.

„Nici Poliţia nu a reuşit să intre, pentru că nu avea mandat de intrare în curtea respectivă şi stăteau şi se uitau peste poartă... Şi ea (agresoarea – n.r.) bătea întruna. Până când a venit o nepoată de-a victimei, care a reuşit să intre prima în curte, după care au intrat echipajele Poliţiei şi ale Salvării şi au luat-o (pe victimă - n.r.). Şi ea tot zicea că nu s-a întâmplat nimic, că a picat de pe scară. Păi cum să pici de pe scară?”

Deşi locuieşte la câteva case de victimă, Petru Puiu recunoaşte că toţi vecinii cunoşteau situaţia, motiv pentru care unii chiar au sesizat de mai multe ori autorităţile:

„Sigur că da, şi toată lumea vedea... Poliţia a fost sesizată de vecinul care stă gard în gard cu victima. De trei ori a fost sesizată de domnul Ionel Spîrleanu (rudă cu actualul primar - n.r.). Au venit echipaje de Poliţie, Salvare...  au făcut constatări şi n-au putut să facă absolut nimic, pentru că agresoarea întotdeauna a găsit căi ca să-şi acopere faptele pe care le făcea... găsea întotdeauna scuze. (...) A spus că mama ei s-a împiedicat, a picat pe scări...”  

„Toată chestiunea se întâmplă de mai bine de o jumătate de an. Dar nu bătăi crunte, precum cele care au fost filmate (de Paşte – n.r.)... Agresoarea a reuşit să muşamalizeze toate cazurile, de câte ori au fost chemate echipajele de Poliţie şi Salvarea şi toate celelalte. De fiecare dată a spus că mama ei ba s-a împiedicat, ba a picat pe scări, a căzut din căruţ, dar ea era vânătă de la bătăi, nu de la altceva”, ne-a mai spus Petru Puiu.  

Potrivit lui Petru Puiu, bătrâna este acum acasă și este îngrijită de o vecină, care a recunoscut însă rudelor că este depășită de situație. 

Citeste mai mult aici

×
Parteneri
"Anul 2023 ar putea fi unul fără vară". Avertismentul climatologilor
x close