Antena 3 CNN Actualitate Locale Descinderi ale Poliţiei la un azil din Eforie care funcţiona ilegal. 20 de seniori au fost relocaţi

Descinderi ale Poliţiei la un azil din Eforie care funcţiona ilegal. 20 de seniori au fost relocaţi

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 16:22 12 Iul 2023 Modificat la 16:22 12 Iul 2023

Polițiștii au descins și la un azil de bătrâni din Eforie Nord, unde sunt internați 20 de pacienți. Toți sunt evacuați după constatarea neregulilor.

Vorbim despre un azil de bătrâni care funcționează de mai bine de trei ani de zile. De vreo doi ani de zile autoritățile din Constanța știau de problemele de aici, ba chiar știau și faptul că nu are autorizație de funcționare. Cu toate acestea, în tot acest timp, azilul a continuat să funcționeze, cu perioade mici în care a fost închis, însă în cea mai mare parte acest azil a funcționat. În momentul de față sunt în interior în jur de șapte-opt persoane. Alte patru au fost preluate deja. Urmează ca și celelalte să aibă aceeași soartă.

Pentru transportul lor s-a solicitat ajutor la ISU Dobrogea. Unele dintre persoane au fost preluate pe targă, altele au ieșit pe picioarele lor. Sunt aparținători care spun că condițiile sunt unele decente, unele bune. Alții însă se plâng de faptul că i-au adus într-o stare bună și că iau într-o stare proastă.

Citeşte şi: Cea mai mare operaţiune de salvare a bunicilor dintr-un azil fără autorizaţie, în Târgu-Jiu. Seniorii, salvaţi cu ambulanţele

Sunt păreri împărțite, însă, indiferent de părerile acestor oameni, ideea este clară acest azil, acest centru funcționa fără autorizație, era așadar clandestin. Vorbim de o locație în Eforie, unde, de asemenea, sunt aproximativ 20 de persoane. Toți acești bătrâni vor fi relocați în centrele pe care le deține statul român, în Constanța și în Eforie.

Una dintre persoane este acum scoasă pe targă de către angajații de la ISU și probabil va fi dusă mai întâi la spital pentru evaluare medicală și ulterior, sigur, dacă se va decide, va fi dusă la un azil de bătrâni.

Și polițiștii s-au sesizat în acest caz, au făcut și patru percheziții domiciliare. S-a deschis și un dosar penal în această cauză. Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu, fals în declarații și exercitare fără drept a unei profesii și evaziune fiscală. Patronul va trebui, așadar, să dea cu subsemnatul a poliției și să explice de ce a continuat să funcționeze în tot acest timp de și nu avea autorizație.

Citeşte şi: Cel puțin 12 instituții de stat ar fi putut opri abuzurile din Căminele Groazei. Lista celor cu atribuții de control în centrele sociale

×
x close