Antena 3 CNN Actualitate Locale Descoperire bizară într-un lan de porumb din Arad

Descoperire bizară într-un lan de porumb din Arad

Descoperire bizară într-un lan de porumb din Arad
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    15 Iun 2017   •   20:58

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale desfăşurată în zona de competenţă, 17 cetăţeni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Mihaela Leş.

„În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1,30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat, în apropierea frontierei de stat, şaptesprezece persoane care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria”, a precizat, într-un comunicat de presă, Mihaela Leş.

Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul SPF Nădlac pentru verificări.

În cursul primelor verificări s-a stabilit că grupul este format patru bărbaţi, cinci femei şi opt minori, cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 49 ani, iar copiii între 2 şi 17 ani. De asemenea, la cercetări s-a stabilit faptul că toţi sunt solicitanţi de azil în România.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, pe numele acestora fiind întocmite dosare de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, împotriva acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Arad migratie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close