Antena 3 CNN Actualitate Locale Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat să omoare un gardian cu un cuţit improvizat şi un ciob de la o oglindă

Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat să omoare un gardian cu un cuţit improvizat şi un ciob de la o oglindă

Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat, înainte de Crăciun, să taie un gardian cu un cuțit improvizat şi un ciob de la o oglindă.

Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat să omoare un gardian cu un cuţit improvizat şi un ciob de la o oglindă
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2022   •   22:00

În data de 23.12.2021, deținutul Cristian Stoica a încercat să-l înjunghie pe șeful de secție cu un cuțit improvizat și un ciob provenit de la o oglindă. Deținutul este condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, fiind clasificat în categoria deținuților care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului.

Tentativa de omor a fost premeditată

Deținutul Cristian Stoica a bătut insistent în ușa camerei de deținere pe motiv că dorește să se mute la o altă cameră de deținere. În momentul în care a fost deschisă ușa de la camera de deținere, de către supraveghetorul de serviciu, deținutul a încercat, prin grilajul de la ușă, să-l înjunghie pe șeful de secție cu un ciob provenit de la o oglindă.

Asupra deținutului a fost descoperit și un cuțit improvizat dintr-o coadă de lingură metalică, informează Federaţia sindicatelor ANP.

Anterior producerii tentativei de omor, șeful de secție a fost scuipat, înjurat și amenințat prin grilajul camerei de către deținutul Cristian Stoica. La nivelul Penitenciarului Gherla se cunoaște că deținutul Cristian Stoica este unul dintre cei mai agresivi condamnați.

Membrii echipei operative speciale (grupa de intervenție) a Penitenciarului Gherla au reușit imobilizarea deținutului.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close