Antena 3 CNN Actualitate Locale Dezastrul lăsat în urmă de ploile torenţiale. Maşini surprinse plutind pe râul Arieş

Dezastrul lăsat în urmă de ploile torenţiale. Maşini surprinse plutind pe râul Arieş

Ploile torențiale au făcut ravagii în județul Alba, după ce joi centrul comunei Ocoliș a fost măturat de o viitură. Vineri autorităţile au raporat zeci de case inundate, oameni rămaşi pe drumuri și mașini surprinse de torenți.

Dezastrul lăsat în urmă de ploile torenţiale. Maşini surprinse plutind pe râul Arieş
de Claudia Popovici    |    16 Iul 2021   •   20:33

Update 9:40  Zeci de oameni evacuați, drumuri distruse și case inundate

Vineri la ora 21.00, bilanțul ploilor puternice din județul Alba arată că DN 74 Câmpeni – Cărpiniș este blocat de aluviuni, în orașul Abrud 3 case și 1 subsol sunt inundate, iar o stradă este blocată de copaci căzuți.

În orașul Câmpeni sunt 8 case inundate, 2 obiectiv socio-economice inundate, 1 stradă colmatată. În satul Roșia Montană o casă a fost avariată, 2 inundate, iar un drum este colmatat.

Și în satul Gura Roșiei este o casă avariată de alunecare de teren și 2 curți inundate. 11 case din satul Cărpiniș sunt inundate și afectate de o alunecare de teren, mai mulți copaci au căzut, iar drumul este surpat.

În comuna Sohodol mai multe case sunt inundate și DJ 750A Sohodol-Gura Sohodolului este distrus pe 150 de metri. Un drum surpat este și în Poiana Sohodol. Mai multe mașini au fost luate de ape în județ.

Au fost salvate 4 persoane, iar 62 de oameni au fost evacuați. Până la acest moment, nu au fost raportate victime.

Ştirea iniţială

ISU Alba anunță că, în urma ploilor torențiale de vineri, în nord-vestul județului Alba, preponderent zona Abrud, s-au format torenți și viituri.

Au fost primite mai multe apeluri prin 112 prin care s-au semnalat case inundate și autoturisme surprinse plutind pe râuri.

„Până în acest moment nu avem informații despre victime omenești surprinse de viitură sau dispărute”, transmite sursa citată.

Pe de altă parte, centrul Info trafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că DN 74A Câmpeni-Abrud, în apropierea localității Abrud, județul Alba, din cauza mai multor copaci căzuți pe șosea și a apei pluviale, traficul rutier este întrerupt pe ambele sensuri.

Joi, centrul comunei Ocoliș a fost măturat de viitură.

×
Subiecte în articol: Alba inundatii cod rosu de inundatii masina
Parteneri
Urmează o lună cu vreme neobișnuită! Prognoza meteo pentru octombrie
x close