Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă în Tulcea, după ce un dig de protecție s-a rupt. Apele revărsate au inundat peste 40 de hectare de teren agricol

Alertă în Tulcea, după ce un dig de protecție s-a rupt. Apele revărsate au inundat peste 40 de hectare de teren agricol

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii comunei Mahmudia, judeţul Tulcea, după ce un dig de protecţie s-a rupt în zona numită Carasuhat, iar peste 40 de hectare agricole au fost inundate.

Alertă în Tulcea, după ce un dig de protecție s-a rupt. Apele revărsate au inundat peste 40 de hectare de teren agricol
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2023   •   10:43

Peste 40 de hectare argicole au fost inundate, după ce, ieri seară, digul de protecție din zona numită Carasuhat s-a rupt.

Alarmate, autorităţile locale au convocat o şedinţă de urgenţă şi au trimis acolo mai multe forţe de intervenţie.

Peste 20 de subofițeri și un ofițer cu o ambarcațiune şi cu un camion din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Delta" al județului Tulcea au acționat toată noaptea.

Salvatorii ISU au transmis că, deocamdată, gospodăriile nu au fost inundate, iar clădirile firmelor din zonă nu sunt în pericol.

Citește și: Incendiu uriaş în Giurgiu. Trei case au ars de la un scurtcircuit

"Transportul materialelor, utilajelor, a pompierilor militari și a voluntarilor din partea comunității locale se va face cu ajutorul unui operator privat, care deține un bac ce poate suporta o încărcătură mărită.

În acest moment, evenimentul produs la dig nu pune în pericol obiectivele economice, terenurile inundate fiind unele agricole", a spus Daniel Năstase, ISU Tulcea.

×
Subiecte în articol: judeţul Tulcea dig rupt inundatii
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close