Antena 3 CNN Actualitate Locale Exerciții de amploare, cu sute de militari români, în Marea Neagră. Vor fi distruse mine la mare adâncime

Exerciții de amploare, cu sute de militari români, în Marea Neagră. Vor fi distruse mine la mare adâncime

Exerciţii de amploare în largul Mării Negre. Scafandrii Forțelor Navale Române vor distruge mine la mare adâncime. Este un tip de exerciţiu care îi pregăteşte pentru situaţiile ca cea de zilele trecute, când o mină marină a fost găsită în apropierea staţiunii Eforie. Sute de militari români şi străini participă la acest exerciţiu.

Exerciții de amploare, cu sute de militari români, în Marea Neagră. Vor fi distruse mine la mare adâncime
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    04 Aug 2022   •   08:34

Scafandrii Forțelor Navale Române participă astăzi la exerciții în larg. Se vor face scufundări și va avea loc distrugerea unei mine, la mare adâncime.

Este tipul de exercițiu care îi pregătește pentru situații că cea de zilele trecute când o mină marina a fost găsită în larg, în apropiere de stațiunea Eforie.

Practic sunt aceiași participanți ca cei care au intervenit zilele trecute. Vorbim despre un exercițiu anual, la care participă în prezent 240 de militari români și 60 străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia.

În plus, antrenamentele în comun au rolul de a dezvolta relațiile dintre Forțele Navale Române și militarii forțelor navale și gărzilor de coastă implicate în activitățile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanța.

Întoarcerea va fi în jur de ora 14.00.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã mine militari romani
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close