Antena 3 CNN Actualitate Locale Fenomen straniu peste creasta masivului Vâlcan. Salvamontiştii din Hunedoara și Gorj au dat alerta

Fenomen straniu peste creasta masivului Vâlcan. Salvamontiştii din Hunedoara și Gorj au dat alerta

Salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj au intrat în stare de alertă, după ce au observat un fenomen straniu pe cer, peste creasta masivului Vâlcan.

Fenomen straniu peste creasta masivului Vâlcan. Salvamontiştii din Hunedoara și Gorj au dat alerta
Sursa foto: Florian Motorgeanu | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   23:41

O lumină puternică, cu flacără și zgomot, a fost observată, marți seară, peste creasta masivului Vâlcan.

Inițial, salvamontiștii au crezut că este vorba despre un avion care prezintă o defecțiune, însă și-au dat seama imediat că fenomenul surprins pe cer era provocat, de fapt, de un meteorit.

"Un meteorit a pus în stare de alertă salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni-Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativa în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme.

Situaţia se anunţa foarte incertă, întrucât nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment şi nici nu era declanşată o alerta de aeronavă cu probleme sau prăbuşită”, se arată pe pagina de Facebook Salvamont România.

Citește și: Un vasluian a creat un precedent de Cartea Recordurilor în Groenlanda, după ce a ajuns la închisoare apoi a fost numit gardian

Informațiile și imaginile ulterioare le-au permis salvamontiștilor să își dea seama că este vorba despre un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE, pe linia Stănești-Târgu Jiu-Târgu Cărbunești.

”Informaţiile care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteza suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au mai adăugat salvamontiştii.

×
Subiecte în articol: Hunedoara salvamontisti Gorj meteorit
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close