Antena 3 CNN Actualitate Locale O tonă de borș de pește la ceaun, în acest weekend, în Parcul Orășelul Copiilor

O tonă de borș de pește la ceaun, în acest weekend, în Parcul Orășelul Copiilor

O tonă de borș de pește la ceaun, în acest weekend, în Parcul Orășelul Copiilor
29 Mar 2018   •   12:01

În acest weekend în Parcul Orășelul Copiilor din Capitală, are loc cel mai mare festin culinar cu preparate din pește. În Ajun de Florii va fi gătit, în premieră, cel mai mare borș de pește, într-un ceaun cu o capacitate de 1000 de litri, după celebra rețetă „Regina ciorbelor pescărești”. Astfel, sâmbătă, începând cu ora 10, bucătăresele iscusite prezente la eveniment vor începe pregătirea preparatului-vedetă.

Pentru cei o mie de litri de borș se vor folosi 150 de kilograme de sturion, 50 de kilograme de somn, 75 de kilograme de rădăcină de pătrunjel și păstârnac și 5 litri de zeamă de lămâie. La final, se va adăuga smântână, ou și mărar verde din belșug.

Pe lângă borșul de pește, cei prezenți se vor putea bucura de un adevărat regal pescăresc. Îi așteaptă delicioasa saramură de crap de Dunăre, păstrăv la țepusă, dorada și somon la grătar, chifteluțe și crochete din pește, dar și vestita scrumbie de Dunăre. Toate acestea vor fi servite cu mămăliguță proaspătă și mujdei de usturoi. Cei care nu țin post se vor putea infrupta din gustoșii mititei, proaspeți și bine perpeliți, dar și din cărnurile pregătite la grătar.

La desert, sunteți invitați să încercați cele mai delicioase clătite, umplute cu fel și fel de gemuri și dulcețuri pregătite în casă. De asemenea, există și o varietate de dulciuri și prăjituri, pregătite și ele în casă. Evenimentul se derulează pe tot parcursul weekendului!

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close