Antena 3 Actualitate Locale Fetiția din Vaslui, opărită cu borș moldovenesc, este în stare gravă la spital. A fost testată pentru COVID

Fetiția din Vaslui, opărită cu borș moldovenesc, este în stare gravă la spital. A fost testată pentru COVID

de Georgiana Adam    |    28 Feb 2021   •   17:50
Fetiția din Vaslui, opărită cu borș moldovenesc, este în stare gravă la spital. A fost testată pentru COVID hepta

Fetița de un an și nouă luni din județul Vaslui, care a suferit arsuri grave după ce o oală cu borș moldovenesc fierbine s-a răsturnat peste ea, va fi tratată în continuare la Spitalul de Copii din Iași.

Potrivit medicilor, ea era, duminică, în stare foarte gravă cu arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Fetița a fost testată negativ pentru Covid și va continua tratamentul la Spitalul de Copii din Iași, au anunțat duminică reprezentanții unității medicale.

"Fetița a fost preluată de la echipajul SMURD intubată, ventilată mecanic, dar stabilă hemodinamic. Este în Terapie Intensivă, iar tratamentul a fost maximal. Copilul este pansat cu un pansament special, cu presiune negativă, practic este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare și pentru a favoriza această vindecare a arsurii", a spus Lavinia Ionescu, de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași.

Conform acesteia, după reechilibrarea fetiței s-a efectuat de urgență toaletarea chirurgicală. Medicii sunt de părere că fata trebuie să rămână în acest pansament cel puțin 72 de ore, iar apoi starea ei să fie reevaluată.

„Cazuri de mari arși au mai fost tratate la Spitalul de Copii din Iași când celelalte centre erau suprasolicitate (...) În mod ideal, acest pansament instituit ar trebuie să rămână cel puțin 72 de ore. În momentul transportului, acest pansament trebuie scos, deci copilul devidat, există riscul de contrminare pe transport”, a precizat Lavinia Ionescu.

La Spitalul de Copii din Iași a mai ajuns, cu arsuri pe 6% din suprafața corpului, și cel de-al doilea copil rănit în același incident, un băiat de 2 ani, tot din Vaslui.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close