Antena 3 CNN Actualitate Locale "M-a răsturnat furtuna cu tot cu maşină". O vijelie de o oră a făcut prăpăd în Brăila şi Buzău

"M-a răsturnat furtuna cu tot cu maşină". O vijelie de o oră a făcut prăpăd în Brăila şi Buzău

Vremea a făcut prăpăd în două judeţe din ţară. În Brăila şi Buzău grindina a distrus culturile oamenilor, iar vântul puternic a rupt copaci şi a luat pe sus acoperișuri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2023   •   11:14

În Brăila, zeci de locuitori şi-au petrecut noaptea fără curent electric după ce mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune au fost doborâţi de furtună. O vijelie de doar o oră a făcut prăpăd în judeţul Brăila. În localitatea Gemenele, acoperişurile caselor au fost luate din vânt. Gardurile şi solariilor oamenilor au fost complet distruse. 

Oamenii se plâng că acoperișurile le-au zburat pur şi simplu şi au fost duse de vânt sute de metrii. În Buzău, mai mulţi copaci au căzut peste maşini şi au avariat autoturismele. 

Furtuna a făcut ravagii şi în Buzău. Grindina de mărimea unui ou de porumbel a distrus grădinile locuitorilor din Zărneşti şi Racoviţei. Locuitorii au pierdut toate roadele muncii, solariile au fost puse la pământ de furtună, iar producția a fost distrusă. 

Citeşte şi: O construcție de 1,5 milioane de euro, menită să marcheze Bătălia de la Podul Înalt, a picat înainte de inaugurare

Șofer luat pe sus cu tot cu maşină în timpul furtunii 

De asemenea, un autocamion parcat pe marginea unui drum Din Buzău a fost răsturnat pe carosabil. Pentru că uşa era blocată, şofer a spart parbrizul pentru a putea ieşi. 

"Am 52 de ani şi n-am văzut în viaţa mea aşa ceva. M-a răsturnat furtuna cu tot cu maşină", a declarat şoferul rănit. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Judeţul Buzău a fost sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi grindină pentru două ore. Locuitorii din zonele vizate au primit mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT. 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close