Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum să tragi ţeapă statului român. Un hotel a fost vândut la preţ de garsonieră

Cum să tragi ţeapă statului român. Un hotel a fost vândut la preţ de garsonieră

Cum să tragi ţeapă statului român. Un hotel a fost vândut la preţ de garsonieră
14 Mar 2016   •   11:05

Nicio autoritate nu monitorizeaza cu adevarat activitatea lichidatorilor judiciari, desi de ani de zile se observa ca statul pierde sume imense, de ordinul sutelor de milioane de euro, in urma falimentelor unor societati comerciale ale caror patrimoniu este vandut prin metode din cele mai netransparente si de multe ori la preturi de nimic.

Au fost semnalate pe ici pe colo anumite intelegeri intre lichidatori si speculatori imobiliari pentru vanzarea pe sub mana a unor terenuri sau cladiri pentru ca, ulterior, din revanzarea acestora, sa se obtina profituri uriase.

Prezentam in numarul de astazi anumite aspecte extrem de dubioase din procedura de lichidare a uneia dintre cele mai cunoscute firme de constructii din Iasi, si anume Compania Nova Construct. Ceea ce s-a petrecut nu ne-ar fi ridicat unele semne de intrebare daca, in urma acestei proceduri, bunuri evaluate la preturi de sute de mii euro nu ar fi fost vandute la nici un sfert din valoarea lor de piata, iar in final statul roman nu s-ar fi ales cu aceasta gaura de milioane de euro.

Ceea ce ne-a atras atentia in primul rand este vanzarea la un pret extrem de mic al unui hotel detinut de Compania Nova in statiunea Mamaia. Revoltator este ca, desi bunurile Nova Construct au fost vandute la preturi de nimic, iar statul s-a ales cu o gaura de milioane de euro, firma de lichidari a luiCorneliu Mititelu a propus radierea cunoscutei firme, cerere aprobata de judecatorii Tribunalului in urma cu doua zile. Prin urmare, acum nu se mai poate face nimic, bunurile firmei s-au dus pe apa sambetei si, dupa cum s-a precizat, statul a ramas in paguba.

Mai multe pe BZI.ro.

×
Subiecte în articol: hotel garsoniera
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close