Antena 3 CNN Actualitate Locale Hoţul din Galați devenit unul dintre cei mai temuţi escroci din puşcări

Hoţul din Galați devenit unul dintre cei mai temuţi escroci din puşcări

Hoţul din Galați devenit unul dintre cei mai temuţi escroci din puşcări
15 Sep 2019   •   18:34

Un bărbat de 30 de ani, din judetul Galaţi, deţine un adevărat record al înşelăciunilor prin metoda „Accidentul“, fiind trimis in judecată în peste zece dosare pentru fapte comise din puşcărie. Individul a fost interceptat de procurori în timp ce se confesa complicei care ridica banii de la ghişee. 

Ioniţă Culache, un recidivist originar din Bereşti, judeţul Galaţi, a început să facă primele victime încă din anul 2015 în judeţele Brăila, Galaţi şi Cluj, în timp ce executa o condamnare pentru furt în penitenciarul din Galaţi. Ulterior, a constatat ca mult mai uşor îi cad victime pensionarii din Vaslui, astfel că şi-a ales victimele din această zonă.  

În ultimii ani, escrocul gălăţean a fost trimis în judecată de către procurorii vasluieni în nu mai puţin de şapte dosare de înşelăciune. În patru dintre ele, a scăpat nepedepsit pentru că a convins victimele să îl ierte, după le-a restituit paguba. 

În cazul infracţiunilor de înşelăciune, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală. În ultimul dosar trimis spre soluţionare, Judecătoria Vaslui i-a aplicat o pedeapsă record: 7 ani. Condamnarea a rezultat în urma adăugării sporului (dat fiind concursul de infracţiuni) şi a zilelor de pedepsă rămase neefectuate ca urmare a eliberării condiţionate.  

Continuarea pe Adevarul.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close