Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiul de la fosta fabrica de ţigări a afaceristului fugar Zaher Iskandarani, stins după 7 ore

Incendiul de la fosta fabrica de ţigări a afaceristului fugar Zaher Iskandarani, stins după 7 ore

Fosta fabrică de ţigări din Timişoara s-a făcut scrum. 7 ore s-au luptat pompierii cu flăcările care au mistuit-o. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Fabrica e deţinută de omul de afaceri Zaher Iskandarani, dat în urmărire internaţională.

Incendiul de la fosta fabrica de ţigări a afaceristului fugar Zaher Iskandarani, stins după 7 ore
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2022   •   10:03

Incendiul a izbucnit în zona unei hale în care erau depozitate aparate de jocuri de noroc, însă flăcările s-au extins rapid şi într-o altă parte a depozitului unde se aflau îngrăşăminte chimice.

Angajaţii fabricii de ţigări au reuşit să iasă în siguranţă, înainte să ajungă pompierii. Pagubele sunt, însă, foarte mari.

12 autospeciale cu apă şi spumă au fost trimise de urgenţă în zonă

"Incendiul a pornit dintr-un compartiment al halei unde ardea o suprafaţă de aproximativ 1.600 de metri pătraţi, cu propagare la compartimentul învecinat, în care se aflau depozitate azotat de amoniu şi alte pesticide. Nu s-au înegistrat victime şi persoanele care se aflau la momentul producerii incendiului s-au autoevacuat", a declarat Zorița Mircov, de la ISU Timiș.

Imediat, autorităţile au transmis şi un mesaj RO-Alert

„Incendiu major cu degajări mari de fum produs la fosta fabrică de țigări, la ieșirea din Municipiul Timișoara, DN 59, km 5. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru accesul forțelor de intervenție. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți fincționarea instalațiilor de venitlație sau climatizare!”, se arată în mesajul de avertizare primit prin SMS de locuitorii din zonă.

Fumul degajat de incendiu s-a extins la un mall din apropiere, astfel că persoanele aflate în incinta centrului comercial au fost evacuate de urgenţă.

Cine este Zaher Iskandarani, zis şi "Prinţul Banatului"

Fosta fabrica unde a izbucnit focul devastator aparţine afaceristului Zaher Iskandarani, zis şi "Prinţul Banatului", condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru contrabandă cu ţigări.

Iskandarani a fost condamnat, alături de alţi doi cetăţeni arabi, la câte 3 ani de închisoare şi plata sumei de 1,8 milioane de lei plus dobânzile legale către ANAF.

Pe lângă acuzaţia de contrabandă cu ţigări, Iskandarani mai este acuzat şi de constituire de grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

În anul 2005, în urma unor descinderi, anchetatorii au descoperit la una din firmele lui importante cantităţi de tutun, timbre falsificate şi ţigări cu mărci false.

În incendiul uriaş a fost distrus şi bolidul de lux al fiului acestuia

"Era maşina lui Rami Iskandarani, un Rolls-Royce. El este în Dubai. Noi am crezut că mai e posibil să mai salvăm cevadouă milioane de lei", spune o femeie.

Zaher Iskandarani este dat în urmărire internaţională fiind acuzat că a prejudiciat statul cu aproximativ.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: incendiu Timisoara Zaher Iskandarani tigari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close