Doborât de plictiseală, un tânăr s-a ales cu amendă de 5.000 lei pentru ieșirea din izolare. A luat arma tatălui și a ajuns rău

06 Apr 2020   •   11:30
Doborât de plictiseală, un tânăr s-a ales cu amendă de 5.000 lei pentru ieșirea din izolare. A luat arma tatălui și a ajuns rău Foto: captură Antena 3

Un tânãr din localitatea Fâstâci, Vaslui a vrut sã-și omoare timpul fãcând curãtenie prin casã. Așa a gãsit arma de vânãtoare a tatãlui sãu, cu care a pornit la o plimbare pe dealurile din comunã.

Paznicii unui fond de vânãtoare  au sunat imediat la politie când l-au văzut. Bãrbatul a fost amendat cu 5000 de lei si pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei Militare, deoarece în timpul plimbãrii nu avea asupra lui declaratia pe propria rãspundere.

“La data de 03 aprilie, ora 19.40, în urma unei activitãti comune a politistilor Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Vaslui si ai Politiei Municipiului Vaslui, împreunã cu personalul de specialitate din cadrul A.V.S. LR HUNTERS Iasi (gestionar al fondului cinegetic), pe fondul de vânãtoare nr. 5, aflat pe raza localitãtii Fâstâci, comuna Cozmesti, a fost depistat un tânãr de 18 ani, din comuna Cozmesti. Acesta avea asupra sa o armã de vânãtoare calibrul 20 mm, încãrcatã cu cartus de vânãtoare de acelasi calibru.

Arma letalã gãsitã si cartusul aferent au fost ridicate în vederea stabilirii provenientei. În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã bãrbatul nu este detinãtor legal de armã letalã si nici membru vânãtor. Împotriva bãrbatului a fost luatã mãsura retinerii pe o perioadã de 24 de ore, iar ulterior, fatã de acesta a fost dispusã mãsura preventivã a controlului judiciar pentru 60 de zile. Fatã de bãrbat a fost luatã si mãsura sanctionãrii contraventionale cu amendã de 5.000 lei, pentru încãlcarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/2020. În cauzã sunt continuate activitãtile de cercetare penalã sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, braconaj cinegetic si uz de armã fãrã drept”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

x close