Antena 3 CNN Actualitate Locale Lebede cu gripa aviară, descoperite pe o baltă din județul Olt. Anunțul DSVSA

Lebede cu gripa aviară, descoperite pe o baltă din județul Olt. Anunțul DSVSA

Mai multe lebede moarte au fost găsite pe o baltă din județul Olt. În urma analizelor a reieșit că erau infectate cu virusul gripei aviare.

Lebede cu gripa aviară, descoperite pe o baltă din județul Olt. Anunțul DSVSA
Sursa foto: Gettyimages | compuinfoto
de Ioana Mircea    |    03 Noi 2023   •   23:15

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a confirmat, astăzi, că virusul H5N1 a fost depistat la mai multe lebede găsite moarte pe o baltă din comuna Drăghiceni.

Săptămâna trecută, la balta Mărioara din Drăghiceni, au fost observate patru lebede de vară (Cygnus olor) moarte, iar medicul veterinar din zonă le-a ridicat şi le-a dus la laboratorul DSVSA din Slatina.

Citește și: Focar de gripă aviară, descoperit la o gospodărie din Teleorman: 150 de păsări au fost sacrificate

Analizele probelor de la păsările moarte, efectuate la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, au confirmat prezenţa virusului gripei aviare H5N1.

Astfel DSVSA Olt a stabilit măsuri şi restricţii privind deplasarea şi comercializarea păsărilor pentru localităţile de pe o rază de 10 kilometri.

”Imediat a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, fiind întocmit planul de măsuri pentru zona infectată",  a informat DSVSA Olt, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: lebede gripa aviara DSVSA Olt
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close