Lucrările de pe Bulevardul I.C.Brătianu, terminate în avans de Apa Nova București

06 Sep 2016   •   17:05

Apa Nova vine cu veste bună tuturor bucureștenilor. Lucrările de înlocuire a arterei de apă potabilă în zona Bulevardului I.C. Brătianu au fost finalizate pe data de 5 septembrie 2016, cu șase zile mai repede decât termenul preconizat inițial.

Ca urmare a intervenției, s-a înlocuit conducta de alimentare cu apă, de la strada Lipscani până la Muzeul de Istorie ( lângă Pasajul Universității), la aprox. 2,5 m adâncime. De asemenea, s-a subtraversat Bulevardul Brătianu pentru preluarea conductei pentru strada Colțea.

Toate acestea s-au realizat într-o zonă cu multe alte rețele și restricții impuse de Brigada de Poliție Rutieră precum și de necesitatea furnizării de apă potabilă în zonă, în special la Spitalul Colțea. Astfel, au fost zone în care  s-a permis blocarea doar a jumătate din banda de circulație, fapt ce a crescut complexitatea și dificultatea lucrării. Personalul Apa Nova București a lucrat inclusiv pe timpul nopții folosind tehnologii noi, telescopice, efort ce a permis devansarea termenului de finalizare a lucrării.
Ulterior, a fost asfaltat întregul sistem rutier afectat de lucrări pentru readucerea sa la stadiul inițial. Urmează ca autoritățile responsabile să refacă spațiul verde din scuarul de la Piața Universității.

Apa Nova București administrează o rețea de alimentare cu apă de peste 2500 km și peste 2300 km de canalizare, sistemul având, în unele zone, o vechime de mai mult de 100 de ani. Lucrarea din zona Bulevardului Brătianu face parte din programul de prevenire a avariilor și modernizare a acestei rețele complexe, pentru a corespunde cerințelor  actuale. În același timp, Apa Nova București a dorit să profite de existența unui program al municipalității ce vizează modernizarea trotuarelor din zonă, astfel încât, prin sincronizarea intervențiilor, să se reducă la minim disconfortul creat bucureștenilor.

Apa Nova București mulțumește cetățenilor pentru înțelegerea arătată pe durata derulării lucrărilor, iar pentru orice informații sau pentru sesizarea unor avarii, bucureștenii pot apela la:
Call Center (Non Stop): 021 - 207 77 77 sau *7777
e-mail: [email protected]

 

Parteneri
x close