Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea tragică a lui Marcel, unul dintre tinerii uciși în teribilul accident de la Iași. Și-a salvat sora de la moarte în urmă cu un an

Povestea tragică a lui Marcel, unul dintre tinerii uciși în teribilul accident de la Iași. Și-a salvat sora de la moarte în urmă cu un an

Durere imensă în două sate din Iaşi după moartea celor 6 muncitori implicați în accidentul rutier de ieri dimineață dintre un camion, o ambulanță şi un microbuz. Oamenii lucrau în construcții și mergeau la serviciu, în Iași, atunci când vehiculul lor a fost lovit de un camion condus de un tânăr de 30 de ani. 4 dintre cei care au murit erau vecini și prieteni încă din copilărie. Unul dintre șoferii decedați, cel care ar fi provocat accidentul, urma să se căsătorească în toamna acestui an.

Povestea tragică a lui Marcel, unul dintre tinerii uciși în teribilul accident de la Iași. Și-a salvat sora de la moarte în urmă cu un an
Sursa foto: Facebook / Marcel Moroșanu
de Laura Dinu    |    02 Feb 2022   •   12:12

Șase victime ale tragediei rutiere din Iași proveneau din două sate ale comunei Balș, lângă Târgu Frumos. Oamenii lucrau în construcții și mergeau la serviciu, în Iași, atunci când vehiculul lor a fost lovit de un camion condus de un tânăr de 30 de ani. Toți și-au pierdut viața în urma impactului.

Rudele spun că se cunoșteau unii pe alții, că au copilărit împreună, iar la muncă mergeau de fiecare dată tot împreună. Oamenii erau angajați la firma de construcții a șoferului autoutilitarei, Constantin Pralea. El era căsătorit și avea doi copii.

Familiile îndoliate sunt așteptate să ridice trupurile victimelor. Apoi se pregătesc de înmormântare.

Marcel Moroşanu era în drum spre serviciu, alături de prietenii săi de-o viață. Rudele spun că și-ar fi presimțit sfârșitul.

”Când a plecat, mi-a spus să am grijă de copii. Atât!”, povestește soția tânărului. Femeia spune că soțul ei nu i-a mai spus niciodată acest lucru. 

Era tatăl unui băiețel de patru ani și al unei fetițe de nouă. În urmă cu un an, bărbatul și-a salvat sora de la moarte, donându-i măduvă pentru a o ajuta să se vindece de o boală gravă. 

Familia a aflat de moartea lui nu de la autorități, ci. din auzite.

Reporter: Cum ai aflat de nenorocire?

Soție: De la o vară de-a mea... Mi-a spus că este accident în Iași.. Dimineață i-am făcut pachetul, mi-a spus ce a vrut el să spună și a plecat. Când am auzit pe la șapte, șapte și ceva, că el era mort, am.... Vă dați seama! Jale... 

Sora bărbatului a primit cu greu vestea. 

”Disperare totală! Un înger, un frate foarte bun! Ajuta frații, surorile, părinții... 

Disperarea a pus acum stăpânire pe întreaga familie.

”A fost un ginere foarte bun, un tată foarte bun pentru copii, ne ajuta tot timpul”, povestește soacra lui. 

Accidentul a avut loc pe Drumul Național 28, în localitatea ieșeană Sârca. Autoutilitara a fost zdrobită complet în impactul cu TIR-ul şi ambulanță.

Era condusă de Constantin Pralea, administratorul firmei unde lucra Marcel. Orfan de tată de la nouă ani, a reuşit să îşi construiască o afacere la care şi-a angajat prietenii din copilărie. La rândul lui, a lăsat fără tată doi copii. De șase şi 11 ani.

Mihai Brumă şi Mitică Bariz sunt alţi doi muncitori care s-au stins în accidentul tragic. De altfel, toţi cei şase pasageri ai dubei au murit în impact. Cu toții mergeau din Târgu Frumos spre Iaşi, unde luaseră o lucrare în construcții.

N-au avut nicio șansă. TIR-ul a acroșat mai întâi o ambulanță, care ducea la maternitate o femeie gravidă, aflată în travaliu, apoi a izbit duba cu cei șase muncitori. Un șofer de 30 de ani, care se întorsese recent în țară, de la muncă din Anglia, era la volanul TIR-ului. Şi el a murit.

Din impactul devastator au scăpat cu viață doar cei din ambulanță. Şoferul, asistenta şi pacienta care a născut un băieţel.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Moroșanu
Parteneri
Imagini cu grindina uriașă din Iaşi. „Era mai mare ca oul de găină”
x close