Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de migranţi într-o casă închiriată, în Timişoara | Proprietarul a cerut ajutorul poliţiei

Zeci de migranţi într-o casă închiriată, în Timişoara | Proprietarul a cerut ajutorul poliţiei

Şoc pentru proprietarul unei case din Timişoara. Acesta a inchiriat imobilul unor arabi, dar când a venit acasa a descoperit că în casa sa locuiau zeci de migranţi. Poliţia i-a ridicat pe toţi.

de Andreea Borboros    |    02 Iun 2023   •   13:13

Descoperirea care l-a lăsat mut inclusiv pe proprietar a avut loc ieri, în jurul orei 12:00. După ce acesta a revenit în ţară, a vrut să facă o vizită la casa pe care o închiriase unei familii cu doi copii, cel puţin asta ştia el.

Când a mers în faţa uşii locuinţei, a observat că înăuntru sunt mai multe persoane despre care nu ştia nimic.

A sunat imediat la 112, a alertat autorităţile, spunându-le acestora că locuinţa lui este coupată cel mai probabil în mod abuziv.

La faţa locului au venit poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, care au confirmat că în casă erau 30 de persoane străine care nu îşi justificau prezenţa.

Citeşte şi: Un român a încercat să scoată din țară migranți ascunși în portbagaj. Cum a fost prins

În cadrul verificărilor s-a stablit că sunt cetăţeni din Irak şi Siria, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani  Niciunul dintre aceştia nu avea azil politc sau drept de şedere în ţara noastră

De altfel, aceştia aşteptau călăuzele care urmau să îi treacă fraudulos graniţa pentru a ajunge în ţări din Europa.

Cert este faptul că după finalizarea verificărilor, toate cele 30 de persoane au fost predate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil din Timişoara.

Citeşte şi: Femei sechestrate într-un apartament din Timișoara. Una dintre ele a reușit să sune la 112

Totodată, se efectuează cercetări.sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, faţă de cetăţenii străini urmând să fie luate toate măsurile legale care se impun.

×
Subiecte în articol: migranti casa inchiriata Timișoara
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close