Antena 3 CNN Actualitate Locale Miros insuportabil şi înfiorător în oraşul Carei! Localnicii sunt disperaţi: ''Este un miros de hoit!''

Miros insuportabil şi înfiorător în oraşul Carei! Localnicii sunt disperaţi: ''Este un miros de hoit!''

În oraşul Carei, din judeţul Satu Mare, aerul este greu de respirat. Localnicii sunt disperaţi din cauza unei firme care arde resturi animale, iar mirosul este insuportabil. Oamenii au speranţe că situaţia lor se va rezolva odată cu introducerea în vigoare a legii mirosurilor. Actul normativ prevede amenzi usturătoare pentru cei care crează un disconfort olfactiv celor din jur.

Miros insuportabil şi înfiorător în oraşul Carei! Localnicii sunt disperaţi: ''Este un miros de hoit!''
Sursa foto: Oraşul Carei/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2020   •   23:00

Firma care produce biogaz pe platforma fostei fabrici de zahăr din Carei le-e făcut viaţa amară localnicilor. Societatea utilizează ca materie primă resturi vegetale, animale, inclusiv lichide cu grăsimi de origine animală.

''Discutăm de o problemă care imediat apare de două ani de zile. Nu putem să ne mai deschidem geamurile. Nu ziua, nu noaptea! Mirosul este în permanenţă, este un miros de hoit, deci efectiv de animal mort'', spune o localnică.

Autorităţile locale au identificat sursa mirosului înfiorător, însă până acum nu au găsit nicio soluţie pentru problemă.

''Mirosul a început să apară în oraş în vara trecută, când ei au pus pe platformele betonate aceste resturi animaliere şi a venit o putoare în oraş insuportabilă. Am identificat de unde vine şi de atunci ne luptăm cu morile de vânt'', spune Jenő Kovács, primarul din Carei.

Societatea a primit trei amenzi până acum de la Garda de Mediu, însă situaţia a rămas la fel. Reprezentanţii Primăriei avertizează că o să facă tot ce le stă în putinţă pentru a opri miosul neplăcut.

În Bacău, localnicii au ieşit în stradă din cauza miosului neplăcut care vine de la o fermă cu pui.

×
Subiecte în articol: carei miros
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close