Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul pentru care un motociclist a primit daune de 120.000 de lei, de la Administrația Străzilor din București

Motivul pentru care un motociclist a primit daune de 120.000 de lei, de la Administrația Străzilor din București

Un motociclist a reușit să câștige în instanță 120.000 de lei, daune morale, din partea Administrația Străzilor din București.

de Radu Tiliță    |    Ioana Mircea    |    29 Ian 2024   •   12:08

Administrația Străzilor București este obligată să îi plătească unui motociclist zeci de mii de lei, după ce acesta a făcut accident. Mai exact, ASB are de plătit 20.282,87 lei pentru daune materiale, 120.000 de lei, daune morale, precum și cheltuieli de judecată în valoare de 2.050 lei.

Totul a început când motociclistul s-a adresat Judecătoriei Sector 1, care a admis în parte cererea sa depusă în luna mai 2022, cu posibilitate de apel. Cererea de apel înaintată de Administrația Străzilor București a fost respinsă recent de Tribunalul București, cu posibiltate de recurs. Recursul Administrației Străzilor București a fost respins de magistrații Curții de Apel București.

Citește și: Motociclistul lăsat infirm de Monica Macovei, primele declarații: "Nici măcar nu a venit să vadă dacă am murit sau mai trăiesc“

În cerere, reclamantul a susținut că Administrația Străzilor București este vinovată de accidentul rutier care a avut loc la data de 3 decembrie 2019, provocat de lipsa indicatorului rutier cu semnificația "Interzis la stânga", atunci când se deplasa cu motocicleta pe strada Colței din București. Din cauza acestei neatenții din partea autorităților, motociclistul a intrat în coliziune cu o mașină.

Acesta a invocat prevederile Codului Civil, care la articolul 1357 spune că persoana care cauzează alteia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârșită cu vinovăție, este obligat să îl repare.

Totodată, articolul 5 din OUG 195/2002 afirmă că administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competențelor ce îi revin, cu avizul Poliției rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, și să le mențină în stare corespunzătoare, potrivit profit.ro.

×
Subiecte în articol: daune morale București motociclist
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close