Antena 3 Actualitate Locale Nou dezinfectant eficient pentru CoVid-19, realizat la Galaţi

Nou dezinfectant eficient pentru CoVid-19, realizat la Galaţi

19 Mar 2020   •   14:45
Nou dezinfectant eficient pentru CoVid-19, realizat la Galaţi
Sursa foto: Pixabay

Dezinfectantul realizat de cercetătorii universităţii gălăţene este unul special, potrivit rectorului Lucian Georgescu, îndeplinind un cumul de criterii pe care majoritatea produselor din piaţă nu reuşesc să îl atingă şi va fi produs iniţial pentru uzul universităţii, apoi şi pentru instituţiile publice care îl solicită.

Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos de la Galaţi au decis să se implice în dezvoltarea unor dezinfectate eficiente în cazul Covid-19. O echipă de cinci specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Medicină şi Farmacie a anunţat că a conceput deja un dezinfectant pe bază de alcool, pentru uz individual, care este superior produselor disponibile în acest moment.  

Acest dezinfectant este gândit şi ca un produs revoluţionar (se va lucra în continuare la perfecţionarea lui), dar ar putea reprezenta o variantă de rezervă în cazul în care stocul existent pe piaţă se va epuiza, iar capacităţile de producţie standard nu vor mai face faţă.

Continuarea aici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close