Antena 3 CNN Actualitate Locale O clădire ar putea sărăci bugetul unui Consiliu Judeţean cu 2.8 milioane de euro. Iată de ce

O clădire ar putea sărăci bugetul unui Consiliu Judeţean cu 2.8 milioane de euro. Iată de ce

O clădire ar putea sărăci bugetul unui Consiliu Judeţean cu 2.8 milioane de euro. Iată de ce
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Noi 2016   •   19:58

Consiliul Judeţean Iaşi riscă să restituie către Uniunea Europeană 2,8 milioane de euro primiţi pentru a ridica primul parc agroindustrial din Iaşi, Transagropolis, după ce nu a fost în stare să ocupe măcar 10% din spaţii, conform proiectului, scrie Adevărul.

Acesta e al doilea proiect european ratat, după Centrul Expoziţional Moldova, ce stă în paragină la şase ani de la inaugurare.

După întârzierea cu jumătate de an a deschiderii oficiale, conducerea CJ Iaşi a demarat procedura de licitaţie publică cu strigare abia pe 10 noiembrie, în condiţiile în care procentul minim de 10% trebuie ocupat până la finalul acestui an. Cum la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant, autoritatea publică mai poate organiza o nouă licitaţie în termen de 30 de zile, respectiv pe 9 decembrie. În cazul unui deznodământ similar, instituţia publică va trebui să plătească din banii ieşenilor peste 2,8 milioane de euro.

„Noi ar trebui să închiriem cel puţin 10% din spaţiile disponibile, nu contează că vorbim despre spaţii de depozitare, birouri sau celule frigorifice, chiria percepută fiind între 4,5 şi 5 euro. Momentan nu este nimic închiriat, suntem în fază de licitaţie. Practic, se organizează licitaţie publică cu strigare pe data de 9 decembrie”, a explicat Vlad Ciobanu, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close