Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România care va rămâne fără căldură. Oamenii se revoltă: "Nu am scăpat de iarnă, ce facem?"

Oraşul din România care va rămâne fără căldură. Oamenii se revoltă: "Nu am scăpat de iarnă, ce facem?"

Drobeta-Turnu Severin rămâne de astăzi fără căldură. Administraţia locală spune că nu sunt bani pentru achiziţia de păcură, materia primă principală folosită pentru încăzirea oraşului. Primăria a primit peste 40 de milioane de lei de la Guvern însă fondurile s-au terminat deja.

Oraşul din România care va rămâne fără căldură. Oamenii se revoltă: "Nu am scăpat de iarnă, ce facem?"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2022   •   22:43

Deşi temperaturile sunt în continuare scăzute, în acest an alimentarea cu căldură din Drobeta Turnul Severin a încetat timpuriu.

Problema ar fi lipsa păcurii, al cărei preţ a crescut de peste două ori

"În momentul actual nu se mai găseşte păcură pe piaţă, de două săptămâni facem foarte greu aprovizionare cu păcură de la diferiţi comercianţi, în contextul geopolitic în care ne aflm, este o problema cu achizitionarea acestui produs", spune Ilie Alecu, director Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică.

O altă problemă ar fi lipsa de capital. Deşi Guvernul a oferit municipiului aproximativ 40 de milioane de lei, banii au fost deja cheltuiţi.

Reprezentanţii Primăriei spun că de vină ar fi datornicii

"Gradul de încasare al datoriilor de la populatie e scăzut, sunt asociaţii cu datorii şi de peste un an de zile", a declarat Aurel Vlăduţ, reprezentant Biroul de Comunicare Primăria Drobeta Turnu Severin.

Oamenii se revoltă: "Nu am scăpat de iarnă, ce facem?"

Unii nu-i învinuiesc pe datornici şi înţeleg că este un cumul de cheltuieli mărit în ultima perioadă. Alţii sunt mai tranşanţi însă.

 "Asta e bătaie de joc pentru că frigul şi zăpada vine. Nu am scăpat de iarnă, ce facem? Omul plăteşte, că nu platesc toţi, nu plătesc că nu mai au cu ce să platească", spune o localnică.

Principalii furnizori de păcură ar fi putut face o livrare abia în 14 zile când eram deja aproape în luna aprilie, lună în care căldura era oricum oprită.

×
Subiecte în articol: căldură frig
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close