Antena 3 CNN Actualitate Locale Panică la Suceava după ce un avion militar a survolat orașul

Panică la Suceava după ce un avion militar a survolat orașul

A fost panică la Suceava după ce un avion militar IAR Șoim a survolat deasupra orașului într-o campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române.

Panică la Suceava după ce un avion militar a survolat orașul
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    24 Mai 2022   •   22:35

Întâmplarea s-a petrecut, marți, în jurul prânzului. Avionul militar a survolat deasupra Sucevei, la o altitudine destul de joasă.

Pentru că nu au știut despre ce este vorba, sucevenii au intrat în panică și au început să pună întrebări pe rețelele de socializare.

De fapt, a fost vorba doar despre o campanie inedită de promovare a carierei militare organizată de Statul Major al Forțelor Aeriene Române.

Campania a fost sprijinită de Centrul Militar Județean la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din municipiul Suceava.

Elevii de liceu, dar și alte persoane interesate de o carieră militară au primit informații cu această ocazie despre oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal.

Tot în cadrul acestei campanii de promovare au fost prezentate și aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ai Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație, potrivit monitorulsv.ro.

În încheierea campaniei, avionul militar a survolat deasupra orașului Suceava.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close