Antena 3 CNN Actualitate Locale Pedeapsă uluitoare pentru doi evazioniști din Iași. Ce a decis instanța

Pedeapsă uluitoare pentru doi evazioniști din Iași. Ce a decis instanța

Pedeapsă uluitoare pentru doi evazioniști din Iași. Ce a decis instanța
15 Feb 2018   •   10:24

Acuzați că au prejudiciat Finanțele Publice cu peste 2,4 milioane de lei, prin intermediul unei firme-fantomă, doi etnici romi din Iași au fost condamnați, la începutul acestei săptămâni, de Tribunalul Iași, să urmeze cursuri obligatorii de învățământ primar. Ei trebuie ca, în următorii patru ani, să absolve patru clase. Aceeași instanță a decis ca persoanele pe care le-au trimis la școală, dar și firma acestora să achite către ANAF suma de 100.000 de euro.

Maria și Dragoș Stănescu, doi romi din Iași, au intrat pe mâna procurorilor locali în anul 2012, când au fost puși sub acuzare pentru evaziune fiscală în formă continuată, evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale ale firmei SC Drăguțu Occidental SRL a unor cheltuieli fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor către stat.

Cinci ani le-au trebuit procurorilor ieșeni pentru a finaliza rechizitoriul în acest caz, dosarul fiind trimis Tribunalului Iași la mijlocul anului trecut. După câteva amânări, instanța a pronunțat, marți, 13 februarie, sentința pe fond. Judecătorul a stabilit că inculpații pot beneficia de legea penală mai favorabilă, astfel încât a hotărât să-i judece conform vechiului Cod Penal și, la final, a decis să îi condamne pe Maria și pe Dragoș Stănescu la câte trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de cinci ani, perioadă în care nu mai au voie să dețină calitatea de asociat, administrator sau director de firmă, nu pot candida la alegeri și nu pot ocupa o funcție de demnitate publică.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close