Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de pelerini catolici la sanctuarul național marian de la Cacica. Peste 100 de preoţi şi liturghii oficiate în patru limbi

Mii de pelerini catolici la sanctuarul național marian de la Cacica. Peste 100 de preoţi şi liturghii oficiate în patru limbi

Mii de credincioși catolici din țară și din diaspora au răspuns invitației făcute de PS Iosif Păuleţ, episcop de Iași, de a se îndrepta către sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, pe 14 şi 15 august.

Mii de pelerini catolici la sanctuarul național marian de la Cacica. Peste 100 de preoţi şi liturghii oficiate în patru limbi
Sursa foto: Monitorul de Suceava
de Alexandra Dima    |    15 Aug 2022   •   15:48

Mii de oameni s-au strâns încă de duminică dimineaţa pentru a participa la liturghia ce a marcat deschiderea pelerinajului.

Tot duminică au avut loc pelerinajul tinerilor şi al persoanelor consacrate și privegherea mariană cu lumânări, cu rugăciuni şi cântece în cinstea Maicii Domnului, notează presa locală.

La sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului au participat ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iaşi, şi PS Petru Gherghel, episcop emerit.

Liturghii în română, maghiară, germană şi polonă

Luni dimineață, în ziua de hram, Liturghiile au început la ora 6.00, cu cea în limba română, la ora 7.30 -Sfânta Liturghie greco-catolică, la 8.30 - Liturghia în limba maghiară și de la 9.15 Liturghiile în limba polonă şi în limba germană.

Sfânta Liturghie de hram a început la ora 11.00, fiind celebrată de ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, alături de PS Iosif Păuleţ. La Liturghia din acest an au concelebrat PS Petru Sescu, PS Petru Gherghel şi aproximativ 100 de preoţi din ţară şi din străinătate.

La final icoana Fecioarei Maria a fost purtată în procesiune în jurul bisericii, fiind binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse de pelerini.

Icoana făcătoare de minuni de la Cacica

Icoana Fecioarei Maria este o copie a icoanei „Madona Neagră" de la Częstochowa (Polonia), care a fost adusă în anul 1809 și atrage în sanctuarul de la Cacica mii de credincioși catolici şi nu numai pentru rugăciune şi meditaţie.


 

×
Subiecte în articol: Cacica
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close