Antena 3 CNN Actualitate Locale O polițistă din Ploiești s-a făcut de râs și și-a ratat cariera: 'A fost o curiozitate de-a mea'

O polițistă din Ploiești s-a făcut de râs și și-a ratat cariera: 'A fost o curiozitate de-a mea'

O polițistă din Ploiești și-a ratat cariera și va fi judecată pentru că și-a verificat cumnata și rudele soțului său în mod ilegal, abuzând de funcția sa din cadrul Secției 4 Poliție Ploiești.

O polițistă din Ploiești s-a făcut de râs și și-a ratat cariera: 'A fost o curiozitate de-a mea'
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2020   •   17:45

Polițista a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Ploiești pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Concret, polițista, care a lucrat ca agent în cadrul Secției 4 Ploiești, a încercat să își ajute fratele să afle informații compromițătoare despre soția acestuia, cu care se afla în proces de divorț, dar și despre rudele femeii.

Procurorii au descoperit că polițista a accest baza de date a Poliției, ani la rând, pentru a căuta informații personale despre rudele fratelui său.

Luată la întrebări, femeia a explicat că a accesat sistemul Poliției pentru a afla ziua de naștere a rudelor fratelui său pentru a le trimite mesaje de 'La mulți ani'.

"Acţiunile sale de interogare a bazei de date vizând datele cu caracter personal ale persoanei vătămate au mai fost motivate şi prin faptul că dorea să verifice ziua de naştere a acesteia pentru a transmite urări, precum şi pe fondul unor vizite pe care urma să i le facă la domiciliu, necunoscând adresa exactă, care îi era necesară comunicării prestatorilor de servicii de taximetrie (...)

Necesitatea obţinerii adresei complete o justifică prin faptul că trebuia să ajungă urgent la domiciliul fratelui şi cumnatei (...) Iniţial, a încercat să obţină informaţia legată de adresă prin contactarea telefonică a fratelui şi cumnatei, însă aceştia nu au răspuns apelurilor", se arată în rechizitoriul procurorilor, potrivit adevarul.ro.

Polițista din Ploiești a 'uitat' zilele de naștere de 38 de ori

Potrivit anchetatorilor, polițista a accesat baza de date de 38 de ori din 2013 și până în 2017, fără ca persoanele verificate să fie implicate în vreo anchetă.

În același dosar este cercetat și fratele polițistei care i-ar fi cerut ajutorul pentru a-i verifica soția de care divorța și rudele acesteia.

În fața procurorilor DIICOT, polițista a explicat că 'a fost o prostie și o curiozitate de-a mea pentru a afla date de naștere pentru a le ura la mulți ani'.

"Am crezut întotdeauna că o să țin minte aceste date, dar de fiecare dată uitam și verificam în baza de date", a mai declarat polițista.

Mâine, 8 iulie 2020, Tribunalul Prahova urmează să pronunțe sentința în dosarul în care polițista este acuzată de acces ilegal la un sistem informatic.

×
Subiecte în articol: Ploiești
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close