Antena 3 CNN Actualitate Locale Premieră în România! Pompierii din Bihor se vor antrena pentru situaţii de urgență pe o machetă cu jucării

Premieră în România! Pompierii din Bihor se vor antrena pentru situaţii de urgență pe o machetă cu jucării

"Este o formă de pregătire pe care nu am avut-o până acum la dispoziție și va putea fi folosită la nivelul inspectoratului", spune inspectorul șef al ISU Bihor, subliniind că pompierii se vor putea pregăti mai bine pentru situațiile de urgență de zi cu zi. Iată cum arată macheta.

Premieră în România! Pompierii din Bihor se vor antrena pentru situaţii de urgență pe o machetă cu jucării
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    12 Sep 2022   •   22:13

Potrivit presei locale, diorama are 2,5 metri pe 1,25 metri și a fost realizată special pentru ISU Crișana de către orădenii Traian Isai și Ana Pereu.

Cu ajutorul acestei machete se va efectua pregătirea personalului de conducere de la nivelul inspectoratului în cazul intervențiilor în teren.

Mai exact, diorama cuprinde toate obiectivele pe care le pot întâlni pompierii bihoreni în misiuni, dar şi autospecialele de pompieri, autoturisme şi trenuri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Este o formă de pregătire pe care nu am avut-o până acum la dispoziție și va putea fi folosită la nivelul inspectoratului”, a precizat inspectorul-șef ISU Bihor, potrivit bihon.ro.

Mai mult, acesta a precizat că introducerea dioramei pentru simularea situațiilor de urgență este o premieră la nivel județean și, cel mai probabil, și la nivel național.

 

×
Subiecte în articol: pompieri Bihor jucarii
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close