Antena 3 CNN Actualitate Locale Jale în Bihor. Un preot a murit infectat cu COVID-19. "Plânge lumea pe stradă!"

Jale în Bihor. Un preot a murit infectat cu COVID-19. "Plânge lumea pe stradă!"

Sătenii din Sânmartin, judeţul Bihor, sunt împietriţi de durere după ce au aflat că părintele Alin Păşcuţa, parohul bisericii din localitate, a decedat în urma complicaţiilor provocate de infecţia cu coronavirus.

Jale în Bihor. Un preot a murit infectat cu COVID-19. "Plânge lumea pe stradă!"
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2021   •   12:50

Pășcuța avea 40 de ani, era tatăl unei fetiţe şi fusese internat în spital în urmă cu peste o lună. El a încetat din viață marți dimineață, în urma unei embolii pulmonare.

Vestea decesului i-a şocat pe localnici, care sperau că preotul va învinge boala.

"Acum trei zile am vorbit cu părintele. Se simțea mai bine și spunea că abia așteaptă să vină acasă", spune  Cristian Laza, primarul de Sânmartin, citat de publicaţia eBihoreanul.

Primarul a convocat Consiliul Local pentru a declara trei zile de doliu local. El a explicat că nu va fi arborat drapelul negru pentru că, potrivit legii, acest simbol este permis doar la zilele de doliu național.

"În schimb, în perioada 5 - 7 ianuarie va fi interzisă organizarea de activități cultural-artistice, sportive și altele de acest gen", a menţionat primarul.

Vestea morţii preotului a provocat o emoție intensă iar edilul comunei evocă realizările celui dispărut: "Părintele Pășcuța a ridicat împreună cu tatăl său, fostul preot Ioan Pășcuța, biserica nouă din centrul comunei, iar după decesul acestuia i-a urmat la altar. Era foarte iubit în comună. Nu exagerez: la noi plânge lumea pe stradă", a spus Laza, conform sursei citate.

Decesul lui Pășcuța  a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare, credincioșii din parohie, și nu numai, exprimându-şi condoleanțe față de familia îndoliată.

×
Subiecte în articol: preot Alin Păşcuţa COVID-19
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close