Antena 3 CNN Actualitate Locale Președintele Iohannis, atac dur la adresa guvernării de Ziua Unirii Principatelor

Președintele Iohannis, atac dur la adresa guvernării de Ziua Unirii Principatelor

Președintele Iohannis, atac dur la adresa guvernării de Ziua Unirii Principatelor
de M.Z.    |    24 Ian 2018   •   12:55

UPDATE 12.55 - Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un nou atac dur la adresa puterii, cu ocazia zilei Unirii Principatelor. 

”Guvernanții au datoria de a fi mai atenți la cerințele cetățenilor”, a afirmat Iohannis, într-un discurs plin de înțepături la adresa partidelor din coaliție.

"Unitatea naţională a depăşit sensul istoric avut în 1859 şi 1918. Conţinutul acestei sintagme s-a îmbogăţit, în România contemporană, prin valori democratice şi civism. Societatea noastră îşi potenţează astăzi unitatea şi îşi întăreşte coeziunea prin valorificarea diversităţii sale etnice, culturale şi religioase. Plecând de la aceste trăsături şi valori, în anul Centenarului, naţiunea noastră aşteaptă ca ţara să fie condusă de politicieni conştienţi de importanţa misiunii lor", a continuat președintele.

UPDATE 10.32 - Președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Mihai Fifor sunt la Patriarhie, la depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Sunt ceremonii în cinstea Micii Uniri.

La ceremonii, participă și mai mulți membri ai guvernului.

UPDATE 10.07 - Președintele Klaus Iohannis a ajuns, miercuri dimineață, la Patriarhie, unde va participa la slujba religioasă oficiată de Ziua Principatelor.

Deși este o zi istorică pentru România, politicienii vor lipsi de la ceremoniile militare și religioase de la Iași.

----------------------------

Știrea inițială 09.22

România sărbătorește miercuri 159 de ani de la Unirea Principatelor sub Alexandru Ioan Cuza.

Manifestări dedicate evenimentului au loc în toate localitățile din țară, iar mica unire a fost deja sărbătorită în avans de jandarmii montani.

La Goleștii de Argeș a fost aprinsă torța centenarului, în timp ce la Năsăud, elevii unui liceu au jucat hora unirii și, îmbrăcați în roșu, galben și albastru, au formlat un drapel tricolor.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close