Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul Orșovei, condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare

Primarul Orșovei, condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare

Primarul Orșovei a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru delapidare. Bărbatul poate face recurs.

Primarul Orșovei, condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare
Sursa foto: informatiadeseverin.eu
de Ioana Mircea    |    20 Feb 2023   •   16:02

Instanța de judecată a hotărât condamnarea la închisoare 2 ani și 8 luni cu suspendare a primarului din Orşova, efectuarea muncii în folosul comunității și interzicerea de a ocupa sau candida pentru o funcție publică timp de 4 ani.

Condamnarea este fără acord de recunoaștere, iar primarul poate face recurs. Decizia Tribunalului Mehedinți nu este însă definitivă, putând fi atacată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Craiova.

Se pare că edilul a decontat, în anul 2018, două ordine de deplasare fictive și a folosit banii pentru a se deplasa cu propriul autoturism la Timișoara la revizie. A plecat la Timișoara pentru a-și repara bolidul, dar a decontat o falsă deplasare în interes de serviciu la Iași. Dosarul vizează modul în care s-au făcut două decontări ale primarului Marius Stoica pentru Orşova – Iaşi și retur care implică transportul şi cazarea.

Citeşte şi: O femeie din Orşova a dat primăria în judecată şi a scăpat de taxe şi impozite

Totul a plecat de la o sesizare formulată pe data de 20 februarie 2018 către Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova, în care se arăta faptul că primarul Stoica Marius Simion ar fi decontat fictiv suma de aproximativ 1.200 de lei, pe baza unor ordine de deplasare false.

Pe 3 aprilie 2018, un alt denunț semnala aceleași infracțiuni atașând la dosar și documentele justificative: două ordine de deplasare din 26.06.2017 și 13.12.2017 la Iași, pe baza cărora se decontase carburant și cazare.

Parchetul a înregistrat un nou dosar și, ulterior cele două dosare au fost conexate. De asemenea, anchetatorii au procedat la localizarea telefoanelor folosite de Stoica pentru a demonstra unde se afla acesta în zilele în care a pretins că ar fi la Iași, pe banii Primăriei Orșova. S-a descoperit că Stoica era, de fapt, la Timișoara, unde plecase la un service pentru a-și repara autoturismul de lux.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close